Viitorul artelor performative, la legatura dintre dans si tehnologie, explorat intr-un Dance Hack in Finlanda, Ungaria si Romania

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Lifestyle

 Inscrieri pentru apelul international Oulu Dance Hack 2024, pana pe 18 februarie

            Propunand un concept transdisciplinar si avand misiunea de a lucra colectiv la idei noi, Oulu Dance Hack 2024 va avea loc intre 27 si 31 mai 2024 in Oulu, in nordul Finlandei. Facand parte dintr-un proiect mai amplu realizat de TaikaBox (Finlanda) in parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) si Developing Art (Romania), Dance Hack-ul din Finlanda va fi urmat de evenimente similare la Budapesta, in noiembrie 2024, si Bucuresti, in aprilie 2025.

            Apelul international este deschis, iar aplicatiile sunt binevenite atat de la artisti, cat si de la programatori, designeri, muzicieni, dansatori etc. – care isi pot demonstra angajamentul fata de experienta colaborativa, cu accent pe integrarea corpului in miscare in practica lor.

            „Oulu Dance Hack 2024 este o oportunitate unica de a intalni artisti cu idei similare si specialisti in tehnologie care sunt interesati de asumarea de riscuri creative si de colaborare intr-o atmosfera interesanta si dintr-o perspectiva de sustinere. impreuna exploram relatia dintre dans si tehnologie pentru a porni viitorul performantei.” – echipa TaikaBox.

            Conceptul de Dance Hacks propune un spatiu sigur pentru explorare. Participantii vor lucra impreuna pentru a experimenta tehnologia furnizata intr-un context performativ, ghidati de mentori cu experienta. Tema este axata pe relatia dintre dans si tehnologie si pe procesul de integrare a celor doua. In anul precedent, senzorii, proiectiile si peisajul sonor interactiv, muzica live si inteligenta artificiala au facut parte din experienta performativa.

            Programul va include, de asemenea, un eveniment de matchmaking joi, pe 30 mai, si se incheie cu o impartasire informala de idei in ultima zi – cu un public restrans invitat.

            Participantii selectati vor primi o remuneratie si diurna atat pentru perioada hack-ului, cat si pentru zilele de calatorie, precum si acoperirea cheltuielilor de cazare si de calatorie. Proiectul Dance Hack este dedicat sustenabilitatii mediului, asa ca este esential ca participantii sa ajunga la destinatii folosind calatoria lenta si rute alternative – nu este permisa calatoria cu avionul! De asemenea, organizatorii vor sa asigure egalitatea pe tot parcursul proiectului, asa ca sunt binevenite cererile artistilor cu nevoi speciale.

            Cei interesati sa aplice pentru Oulu Dance Hack 2024 sunt rugati sa acceseze taikabox.com/hack inainte de 18 februarie, unde pot completa un formular de inscriere si pot incarca un CV si o scurta scrisoare de intentie.

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Urari de Sarbatori Fericite

În imaginea prezentată, putem observa un peisaj de iarnă cu un om de zăpadă decorat într-un mod festiv. În...

Read More...
Drogurile, moartea şi iubirea, abordate de mitropolitul Banatului, în Pastorala de Învierea Domnului! Paşte fericit!

Pastorala de Paște a Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, despre “Moartea Albă”

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a transmis un mesaj puternic de Paște în Pastorala sa, abordând probleme actuale ale societății....

Read More...

Vizită importantă a Secretarului de Stat Dr. Raed Arafat la Exercițiul Vigorous Warrior 24 – Clean Care 24

Astăzi am avut o vizită importantă. Secretarul de Stat Dr. Raed Arafat din România a vizitat exercițiul Vigorous Warrior...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro