Un gând dă naștere lumii

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Magazin
Un gând dă naștere lumii

Citiți aici o reflecție spirituală despre originea universului și modul în care gândirea creează și susține lumea.

În domeniul cuantic, particulele pot fi în două locuri diferite în același timp, în timp ce obiectele dispar și reapar în altă parte fără să fi parcurs calea.

Și mai nebunesc: nimic nu se întâmplă în universul cuantic decât dacă cineva sau ceva îl percepe, spun fizicienii. De aceea, unii susțin în mod provocator că materia există doar pentru că noi o percepem.

Asta e o prostie, s-ar putea crede cineva. La urma urmei, Matterhorn se află în Zermatt, indiferent dacă cineva se uită la el chiar acum sau doar știe de existența lui și a fost de milioane de ani.

Știința se justifică oarecum șchiopătând că domeniul particulelor subatomice este guvernat de alte legi fizice decât cele care se aplică în lumea noastră.

Poate că soluția la acest paradox este destul de simplă. Pentru aceasta, totuși, trebuie să recunoaștem conștiința și spiritul ca fiind cauza reală a lumii manifeste. La urma urmei, asta era exact ceea ce ceruseră deja pionierii fizicii cuantice.

Apoi găsim răspunsul nu în știință, care studiază materia, ci mai degrabă în ocultism, care studiază spiritul: Așa cum omenirea este formată din miliarde de ființe umane unice, tot așa este și spiritul universal alcătuit din nenumărate spirite individualizate – „Raiul”. „ este o companie cosmică cu nenumărați angajați!

În funcție de nivelul de dezvoltare al conștiinței lor, acestea țin împreună sisteme întregi lumii sau chiar doar cele cinci frunze ale unei flori de măr.

Elohim De exemplu, textele biblice numesc acei zei creatori care au cristalizat planeta pământ din substanța originală a spiritului. De atunci, fiecare munte, fiecare sistem fluvial, fiecare copac, fiecare fir de iarbă a fost animat de un spirit subtil.

Sau mai bine spus: în natură, fiecare corp vizibil (brut) trebuie ținut împreună de o inteligență invizibilă (o ființă subtilă) prin imaginația (intenția) conștientă. Deoarece folosesc în principal puterea mentală sau de gândire pentru aceasta, aceste spirite ale naturii sunt uneori numite și elementale.

Ele sunt motivul pentru care Matterhorn nu se sfărâmă în fața ochilor noștri, pentru care petalele nu cad de pe trandafir într-o clipă. Deși primăvara unele flori și toamna unele frunze pleacă de pe copac mai repede decât altele.

300×250

Din punct de vedere spiritual, explicația este destul de simplă: tânărul elementar responsabil a fost incapabil să păstreze acea imagine mentală a florii „sa” sau a frunzei „lui” atâta timp cât celelalte spirite mici care populează copacul.

Din antichitate până în Evul Mediu, oamenii știau încă că natura are suflete și le povesteau copiilor despre sirene de apă, silfide, driade, pitici, gnomi și multe alte spirite ale naturii, precum „oamenii mici”. Pentru că atunci astfel de ființe erau observate de mult mai mulți oameni decât astăzi.

    latime=

Fizica cuantică se ocupă și de cealaltă față a monedei. Ea privește substanța originară a spiritului, în timp ce viziunea ezoterică este îndreptată mai mult către meșterii care lucrează cu acest material de construcție spirituală.

Ce vreau să spun este asta: pentru a construi o cabană de noroi ai nevoie de materialul potrivit, și anume noroi. Dar și mai importantă este mâna care formează o colibă ​​din lut.

Când fermierul cultivă solul fertil, în cele din urmă este la fel. Trebuie să semene ceea ce mai târziu vrea să culeagă și apoi să asigure cele mai bune condiții de creștere posibile. Dar creșterea în sine nu este în mâinile omului.

Aceasta este sarcina micilor spirite ale naturii care au grijă de plante cu devotament. De exemplu, de Lumânărie (2 februarie) gnomii pământului încep din nou să direcționeze lumina spirituală de la soare către rădăcinile plantelor. Prin urmare, se trezesc din hibernare și un nou sezon de creștere poate izbucni săptămâni mai târziu.

Căci întregul univers se aplică: substanța subtilă trebuie adusă în forma dorită de o inteligență conștientă și apoi ca o manifestare ținută deveni. Altfel s-ar dizolva imediat din nou și s-ar întoarce la „marea primitivă” spirituală.

Fizica cuantică se ocupă de acest rezervor infinit al substratului spiritului, lutul din exemplul nostru.

Ca atare, este un studiu al iubirii aplicate – pentru că iubirea este forța de coeziune care ține întregul univers împreună. Dragostea este chintesența magică a creației.

În același timp cu pionierii fizicii cuantice, pionierii spiritului explorau însăși substanța cosmosului în felul lor – nu cu tunuri cu electroni, ci cu al treilea ochi.

Odată trezit, acest organ spiritual asociat cu glanda pineală1 permite o privire interioară atât asupra sistemelor planetare din macrocosmos, cât și asupra atomilor din microcosmos.

Unul dintre acei teosofi care au lucrat cu clarvăzători a fost Charles W. Leadbeater. împreună cu dr În 1908 i-a adus lui Annie Besant o lucrare intitulată Chimie Ocultă afară ce subtil Structura tuturor atomilor din tabelul periodic al elementelor chimice a fost explicată în detaliu.

Douăzeci de ani mai târziu, Leadbeater a publicat o carte despre chakre și pranha, în care centrele energetice subtile ale omului și focul vieții spirituale sunt privite de la soare.

Conține, de asemenea, descrierea particulei spirituale care alcătuiește materia fizică: un vârtej dublu subtil pulsatoriu de energie pură, care amintește puternic de forma unei inimi (vezi ilustrația).

„Atomul însuși nu este altceva decât expresia unei forțe; voința divinității solare este îndreptată către o formă particulară pe care o numim un atom primordial fizic și, prin această tensiune a lui, vreo paisprezece mii de milioane de „bule în koilon” sunt ținute împreună în acea formă anume”, a scris teozoful.

„Trebuie subliniat în mod expres că coeziunea bulelor din această formă depinde în întregime de acel efort de voință; dacă acest lucru s-ar diminua pentru un singur moment, veziculele ar trebui să se despartă din nou și întreaga lume fizică ar înceta să existe într-o clipă.”

Deci aici avem explicația pentru fenomenul observat în lumea cuantică și la prima vedere de neînțeles: Într-adevăr, materia există doar pentru că este percepută, ba chiar conștient și de bunăvoie precipitată în manifestare.

„Atât de adevărată este afirmația că, chiar și din acest punct de vedere, întreaga lume este o simplă iluzie, ca să nu mai vorbim despre faptul că bulele care alcătuiesc atomul sunt ele însele doar cavități în koilon, adevăratul eter al spațiului!”, a declarat. Leadbeater acum aproape o sută de ani.

„Deci puterea de voință exercitată în mod constant a zeității soarelui este cea care ține atomul împreună ca atare, iar când examinăm funcționarea acestei forțe, vedem că ea nu intră în atom din exterior, ci se umflă în interior, indicând că intră din dimensiuni mai înalte.”

Codex Humanus - Cartea umanității

De asemenea, fizica cuantică cunoaște dimensiuni atât de superioare. The şir și teorii ale superstringurilor asumă până la 27 de dimensiuni diferite care există în așa-numitul hiperspațiu.

Intelectul nostru cunoaște doar cele trei dimensiuni ale spațiului și dimensiunea timpului. Ambele vă permit să călătoriți cu viteza minții. Dar asta e o poveste…

Sfârșitul articolului complet „Fizica cuantică: Gândul dă naștere lumii”

Surse: PublicDomain/Zeitschrift.com pe 13.04.2023

Link catre sursa si foto

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala Superligii Suzuki se mută în Bazinul Dinamo, Steaua – Dinamo 12-7 (3-3, 3-1, 1-1, 5-2) – Scor general 2-0

Meciul 2 din finala Superligii Suzuki dintre Steaua și Dinamo s-a încheiat cu scorul de 12-7 pentru echipa gazdă....

Read More...
New network to target migrant smugglers in the digital domain

Conferinta impotriva traficului de migranti – Europol 2024

La sfârșitul lunii aprilie 2024, experți din domeniul aplicării legii, procuratură, justiție, UE și organizații internaționale s-au adunat la...

Read More...
Former NASA Center Director, Scientist to Receive Presidential Medals

Premiul Medaliei de Libertate pentru Dr. Ellen Ochoa și Dr. Jane Rigby

Președintele Joe Biden va înmâna Dr. Ellen Ochoa, fost director de centru și astronaut la Centrul Spațial Johnson al...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro