Turcia refuză să trimită rachetele anti-rachetă S-400 de la ruși în Ucraina, așa cum a propus SUA

BY: stiridinromania.ro In Articole, STIRILE ZILEI

Turcia a respins propunerea făcută de Washington de a trimite sistemul de apărare anti-rachetă S-400, cumpărat de la Rusia, în Ucraina.

Sursa: Ministrul de externe turc Mevlüt Çavuşoğlu, citat de agenția de știri turcă Anadolu.

Detalii: Çavuşoğlu a declarat că SUA au argumentat că sistemul S-400 achiziționat de la Rusia ar trebui să excludă Turcia din programul de avioane de luptă F-35 și au sugerat ca Turcia să predea controlul asupra sistemului către SUA sau o altă țară, cum ar fi Ucraina, în timp ce încearcă să se apere de forțele rusești.

Çavuşoğlu a declarat că aceste propuneri sunt inacceptabile, deoarece au fost concepute pentru a încălca suveranitatea turcă.

Citat: “SUA ne-au cerut să trimitem rachetele S-400 în Ucraina, iar noi am spus nu.”

Mai multe detalii:

Potrivit Anadolu, în 2017, când eforturile prelungite ale Turciei de a cumpăra un sistem de apărare aeriană de la SUA s-au dovedit a fi în zadar, Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru a achiziționa sistemul de ultimă generație S-400.

Oficialii americani au exprimat opoziție față de implementarea acestuia, argumentând că S-400 ar fi incompatibil cu sistemele NATO. Dar Turcia a declarat că S-400 nu va fi integrat în sistemele NATO și nu va reprezenta o amenințare la adresa Alianței sau a armamentelor sale.

Întrebat despre posibilitatea de a reveni în programul F-35, Çavuşoğlu a declarat că Ankara nu dorește să se întoarcă în program, ci dorește ca Washington să returneze banii pe care Turcia i-a plătit pentru avioanele de luptă, înainte ca aceasta să fie exclusă din program, în timp ce avioanele sale nu au fost niciodată livrate.

El a explicat că Ankara produce acum propriul avion de luptă național și că dorește, de asemenea, să îmbunătățească relațiile cu SUA și că mecanismele necesare în acest sens au fost stabilite.

Dar Turcia dorește, de asemenea, să cumpere avioane de luptă F-16 și kit-uri de modernizare de la SUA, a adăugat el, menționând că cererea nu progresează în Washington atât de repede pe cât crede el că ar trebui.

În octombrie 2021, Ankara a solicitat SUA livrarea de avioane F-16 și kit-uri de modernizare în valoare de 6 miliarde de dolari, în cadrul unui acord care urma să includă 40 de avioane și kit-uri de modernizare pentru cele 79 de avioane de război pe care Forțele Aeriene Turce le-au avut deja în inventar.

Sursa: pravda.com.ua




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Mat Bevill, the associate chief engineer for NASA’s SLS (Space Launch System) Program, plays a crucial role in the development and flight of the SLS mega rocket. His NASA journey started as an intern, led him to have hands-on experience with solid rocket boosters, and landed him in the position of supporting the SLS Chief Engineer’s Office.

Mat Bevill, o piesa importanta in istoria spatiala

Unul dintre cei implicați în evenimentele semnificative din istorie este Mat Bevill. În calitate de inginer șef asociat pentru...

Read More...
ANUNȚ PREALABIL PRIVIND AFIȘAREA PUBLICĂ A DOCUMENTELOR TEHNICE ALE CADASTRULUI

Anunț publicare documente cadastru pentru UAT CHECEA

Primăria UAT CHECEA, din județul Timiș, a anunțat publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru mai multe sectoare din intravilanul...

Read More...
O tânără s-a sinucis de rușine. Avea doi copii mici, dar nimic nu a mai contat

Tragedia unei tinere din Vaslui

O tragedie a avut loc în localitatea Zorleni din județul Vaslui, unde o tânără de doar 27 de ani...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro