Titlul propus: “Împărțirea României de Stalin și Churchill: Documentul obraznic din 9 octombrie 1944”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
9 Octombrie 1944, Ziua când România a fost împărțită de Stalin și Churchill pe un șervețel

Pe 9 octombrie 1944, România a fost împărțită de Stalin și Churchill pe un șervețel, în cadrul celei de-a Patra Conferințe de la Moscova. Acordul de procentaj, cunoscut și ca “Documentul obraznic”, a fost o înțelegere între premierul sovietic Iosif Stalin și prim-ministrul britanic Winston Churchill privind împărțirea Europei de sud-est în sfere de influență.

În cadrul discuției avute cu Stalin, Churchill i-a propus să nu se certe pentru nimicuri și a scris cu mâna sa acordul de procentaj. În dreptul României, a menționat că Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 90% influență, iar Marea Britanie 10%. Astfel, România a intrat sub sfera de influență a Uniunii Sovietice pentru decenii întregi.

Acest acord a dus la ani de masacre și torturi împotriva elitelor românești în perioada postbelică. Deși sua și Marea Britanie au vrut să pozeze în “băieții buni” în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au contribuit la falsificarea istoriei și la dezintegrarea statului național român.

Astfel, evenimentele din 9 octombrie 1944 au avut consecințe semnificative asupra României și au marcat începutul unei perioade întunecate în istoria țării. Este important să înțelegem aceste evenimente și să le analizăm în contextul mai larg al relațiilor internaționale din acea perioadă.

Deși în cel de-al Doilea Război Mondial au vrut să pozeze în „băieții buni”, S.U.A. şi Marea Britanie au pǎrtaşe la un fals istoric şi la destrǎmarea statului naţional român. Ipocrizia premierului britanic a mers chiar şi mai departe. Acordul de procentaj, cunoscut și ca „Documentul obraznic”, a fost o înțelegere între premierul sovietic Iosif Stalin și prim-ministrul britanic Winston Churchill privind împărțirea Europei de sud-est în sfere de influență în timpul celei de-a Patra Conferințe de la Moscova, în anul 1944.

În discuţia avutǎ cu I.V. Stalin la Moscova în ziua de 9 octombrie 1944, Winston Churchill i-a propus „sǎ nu ne certǎm pentru nimicuri”, drept care scris cu mâna sa „acordul de procentaj”. În dreptul României a menţionat: Rusia – 90%; Alţii (S.U.A., Marea Britanie) – 10%. Astfel, prin „Documentul obraznic”, România a trecut pentru lungi decenii în sfera de influență a Uniuni Sovietice, urmând ani de masacre și de torturi împotriva elitelor românești în cei mai negri ani ai României de după război.

„La 9 octombrie 1944 Churchill și Stalin s-au întâlnit la Conferința de la Moscova. Relatarea lui Churchill privind acest incident este urmatoarea: Churchill a scris pe o bucată de hârtie (unii pomenesc de un șervețel) propunerea ca sferele de influență să se împartă procentual după cum urmează:

România: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 90% influență, iar Marea Britanie 10%;

Grecia: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 10% influență, iar Marea Britanie 90%;

Ungaria și Iugoslavia: Uniunea Sovietică și Marea Britanie ambii cu 50%;

Bulgaria: Uniunea Sovietică cu 75% influență, iar Marea Britanie cu 25%.”

Stirea a aparut pentru prima dată în romania-a-fost-impartita-de-stalin-si-churchill-pe-un-servetel/" >Glasul.info.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info

Sursa si foto: Glasul.info
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro