Timișoara, primul oraș decorat cu distincția regală “Nihil Sine Deo”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Timișoara, primul oraș decorat cu distincția “Nihil Sine Deo” de Casa Regală a României

Municipiul Timișoara a primit o mare onoare prin înmânarea distincției “Nihil Sine Deo” de către Casa Regală a României. Într-o ceremonie desfășurată la Castelul Peleș, Principesa Margareta a înmânat decoratia primarului Dominic Fritz în data de 19 octombrie 2023.

Primarul Dominic Fritz a declarat cu bucurie că această distincție a fost primită în numele întregii comunități timișorene și a exprimat recunoștința sa. “Timișoara este primul oraș onorat cu decoratia regală Nihil Sine Deo. Acesta este un semn al legăturii deosebite pe care o avem cu Casa Regală și valorile sale, dar și o recunoaștere pentru contribuția mai multor generații de timișoreni la destinul european al României”, a adăugat primarul.

Brevetul decoratiei, citit în cadrul ceremoniei, motivează distincția prin “onora comunitatea civică timișoreană, exemplu de loialitate față de valorile democratiei, libertatii și tolerantei”. De-a lungul secolelor, Timișoara a fost un punct focal al culturii banatene și a demonstrat aceste valori prin sprijinirea ridicării Catedralei municipiului într-o perioadă deosebit de dificilă din punct de vedere economic și prin declanșarea Revoluției Române și formularea programului principial al acesteia prin consens.

Distincția “Nihil Sine Deo” a fost instituită la 30 decembrie 2009 prin ordinul Regelui Mihai I și este acordată personalităților notabile din diverse domenii, dar și ambasadorilor care au contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor României cu lumea. De asemenea, poate fi acordată instituțiilor sau organizațiilor care îmbogățesc și promovează istoria și prezentul României. Numărul maxim de beneficiari, inclusiv persoane în viață și instituții, este limitat la 200. Această distincție simbolizează tradiția și continuitatea Casei Regale a României.

Decorarea Municipiului Timișoara cu distincția “Nihil Sine Deo” reprezintă o recunoaștere a contribuției sale la istoria și cultura României, precum și a legăturii deosebite pe care comunitatea timișoreană o are cu Casa Regală. Aceasta este o dovadă a aprecierii pentru valorile democratice și a sprijinului manifestat în momente dificile. Timișoara continuă să fie un model de loialitate și toleranță, iar acest premiu reprezintă o mărturie a recunoașterii acestor calități.

Sursa: romania-distins-de-casa-regala-cu-decoratia-nihil-sine-deo-pentru-ca-mereu-timisorenii-au-primit-cu-demnitate-si-iubire-pe-membrii-familiei-mele/”>www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Municipiul Timisoara a fost decorat cu distinctia „Nihil Sine Deo” de catre Casa Regala a Romaniei. Joi, 19 octombrie 2023, in cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Peles, Majestatea Sa, Principesa Margareta, a inmanat decoratia primarului Timisoarei, Dominic Fritz.

Am primit aceasta distinctie in numele intregii comunitati timisorene cu gratitudine si bucurie. Timisoara este primul oras onorat cu decoratia regala Nihil Sine Deo. Este un semn pentru legatura deosebita pe care o avem cu Casa Regala si valorile sale, dar si o recunoastere pentru contributia mai multor generatii de timisoreni la destinul european al Romaniei”, a declarat primarul Dominic Fritz dupa ceremonie.

Brevetul decoratiei, caruia i s-a dat citire in cadrul ceremoniei, motiveaza distinctia astfel: „Pentru a onora comunitatea civica timisoreana, exemplu de loialitate fata de valorile democratiei, libertatii si tolerantei, fapt dovedit atat de-a lungul secolelor ca punct focal al culturii banatene, cat si in trecutul recent prin sustinerea ridicarii Catedralei municipiului intr-o perioada de deosebite greutati economice si declansarea scanteii Revolutiei Romane si formularea prin consens a programului principial al acesteia.

Pentru ca mereu timisorenii au primit cu demnitate si iubire pe membrii Familiei Mele, recunoscand importanta legaturii cu traditiile si principiile Coroanei Romane.”

Decoratia regala “Nihil Sine Deo” a fost instituita la 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I. Aceasta se acorda personalitatilor notabile din diverse domenii, dar si ambasadorilor care au avut o contributie remarcabila la consolidarea relatiilor Romaniei cu lumea.

De asemenea, poate fi acordata institutiilor sau organizatiilor care imbogatesc si promoveaza istoria si prezentul Romaniei. Numarul maxim de beneficiari, inclusiv persoane aflate in viata si institutii, este limitat la 200. Aceasta distinctie simbolizeaza traditia si continuitatea Casei Regale a Romaniei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro