Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava gazdă pentru Conferința Finală a Programului România-Ucraina 2014-2020

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Programul România-Ucraina 2014-2020, la final cu investiții de 66 de milioane de euro!

Teatrul Municipal “Matei Vișniec” din Suceava a găzduit Conferința Finală a Programului România-Ucraina 2014-2020, unde s-au prezentat rezultatele proiectelor comune finanțate de Uniunea Europeană. Cu toate provocările recente, partenerii din România și Ucraina au reușit să finalizeze proiectele, demonstrând reziliență și colaborare eficientă. Această conferință a fost o oportunitate de a evidenția beneficiile aduse comunităților din zona de frontieră româno-ucraineană și de a promova accesul la fondurile europene disponibile prin noile programe de cooperare. Evenimentul s-a încheiat cu o reprezentație specială a piesei de teatru “PISICI 2” susținută de actorii talentați ai Teatrului Municipal, evidențiind succesul și impactul programului în regiune.

Sursa si Foto: romania-ucraina-2014-2020-la-final-cu-investitii-de-66-de-milioane-de-euro/”>infotulcea.ro

Teatrul Municipal “Matei Vișniec” din Suceava a fost azi gazdă pentru Conferința Finală a Programului România-Ucraina 2014-2020, un program de vecinătate care pe parcursul a mai bine de șase ani a reușit să atragă în investiții de o parte și de alta a frontierei 66 de milioane de euro bani europeni.

Nu atât zecile de milioane de euro investite în cele 66 de proiecte de vecinătate au fost importate în toți acești ani ci mai ales reziliența partenerilor din România și Ucraina care după ce au scăpat de pandemia Covid 19 au dat peste războiul declanșat de Rusia în țara vecină. Și cu toate aceste piedici aparent insurmontabile au reușit să ducă la bun sfârșit proiectele selectate pentru a primi finanțare încă din anii 2018-2019.

Conferința a fost organizată de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava, ce asigură Secretariatul Tehnic Comun, împreună cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației iar printre invitații la eveniment s-au numărat secretarul de stat Dragoș Drăghescu, consulul de la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu și reprezentantul Ambasadei Ucrainei în România, Oleg Balika.

,,Cu această ocazie, ne dorim să aducem mai aproape de publicul larg rezultatele notabile ale proiectelor comune România-Ucraina finanțate de Uniunea Europeană, care s-au derulat chiar în regiunile noastre de graniță, și să apreciem colectiv eforturile beneficiarilor de finanțare și munca depusă în implementarea proiectelor, precum și colaborarea de succes dintre structurile programului și Comisia Europeană pentru a depăși provocările din ultimii ani. Vom realiza împreună o retrospectivă a muncii susținute în beneficiul comunităților de către autorități, instituții și persoane, regiuni și țări, dar și a parteneriatelor construite înăuntrul și în afara granițelor Uniunii Europene. O parte importantă a conferinței va fi dedicată beneficiarilor de finanțare din România și din Ucraina, care vor împărtăși audienței experiențe proprii în cooperarea transfrontalieră, drumul parcurs și rezultatele aduse comunităților de o parte și de cealaltă a frontierei” a transmis încă de la deschiderea evenimentului Cezar Grozavu, directorul executiv al BRCT Suceava.

Timp de mai bine de șase ore cele mai reprezentative dintre proiectele finanțate prin acest program au fost prezentate publicului, trei dintre acestea fiind implementate în parteneriat de Consiliul Județean Tulcea, reprezentat de Leonid Silviu Artamon, și partenerii din Regiunea Odesa. Cross-border Health Infrastructure, Clean River și Efige sunt cele trei proiecte selectate din județul Tulcea pentru a fi prezentate ca exemple de bune practici în domeniile Infrastructură Mare (primele două) respectiv Cultură.

Închiderea festivă a conferinței finale a Programului România-Ucraina 2014-2020 a fost marcată de o reprezentație specială a piesei de teatru “PISICI 2”, susținută de talentații actori ai Teatrului Municipal “Matei Vișniec”. O galerie de fotografie în foaierul Hotelului Continental din Suceava a evidențiat, pentru fiecare prioritate a programului, rezultate și beneficii disponibile acum pentru locuitorii și comunitățile din zona de frontieră româno-ucraineană.

Mâine ,18 aprilie 2024, va fi organizat un “Project Tour” ce va cuprinde vizite la câteva proiecte finanțate prin program, pe traseul Suceava – Siret – Botoșani. Turul este dedicat reprezentanților Comisiei Europene, structurilor de program (MDLPA, BRCT etc) și instituțiilor media și ne dorim să observăm, la fața locului, beneficiile reale aduse în comunitate cu sprijinul Programului România-Ucraina 2014-2020.

Așa cum au subliniat și organizatorii, evenimentul de închidere este o oportunitate de a promova investițiile concrete pe care finanțarea europeană le aduce comunităților din zona de frontieră româno-ucraineană, a recunoaște reziliența demonstrată în situații fără precedent și a încuraja accesul la fondurile europene disponibile prin programul de cooperare România – Ucraina 2021-2027, dezvoltarea de noi parteneriate, dar și consolidarea celor deja existente.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Asistent medical de la Geriatrie Târgoviște a agresat două paciente minore

Documentarea și percheziția în cazul unui bărbat din Brănești, acuzat de purtare abuzivă

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște - Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de...

Read More...

Castelul Bran – cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, situat în județul Brașov

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, este una dintre cele mai frumoase și cele mai...

Read More...

Precizările ISU B-IF despre incidentul de pe strada Daniel Danielopolu

Ieri, 29 aprilie, în cadrul emisiunii România la raport de la televiziunea România Tv, a fost difuzată o știre...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro