Talibanul ucide mintea din spatele atentatului sinucigaș de la aeroportul din Kabul.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Taliban kill mastermind behind Kabul airport suicide bombing

Gruparea talibană a anunțat că a ucis pe cel care a planificat atacul sinucigaș din 26 august de la aeroportul din Kabul, Afganistan, care a ucis zeci de oameni, inclusiv 13 militari americani. Potrivit sursei france24.com, talibanii au declarat că au găsit și ucis persoana responsabilă pentru atacul sângeros, pe nume Haji Hajji.

Însă, autoritățile afgane și unele surse media internaționale sunt sceptice în legătură cu această declarație a talibanilor și susțin că acesta ar fi doar un pretext pentru a înăspri măsurile împotriva grupurilor insurgente.

Atacul de la Aeroportul din Kabul a fost unul dintre cele mai sângeroase incidente din ultimii ani din Afganistan și a fost condamnat de întreaga comunitate internațională. În urma atacului, Statele Unite ale Americii și-au intensificat operațiunile de evacuare din Afganistan, iar talibanii au preluat controlul asupra țării.

În timp ce talibanii încearcă să-și consolideze puterea în Afganistan, comunitatea internațională se teme că grupurile teroriste ar putea folosi țara ca bază de operațiuni pentru a desfășura atacuri în străinătate. În acest context, declarația talibanilor cu privire la ucigașul de la aeroportul din Kabul este privită cu scepticism și cu îngrijorare.

În concluzie, situația din Afganistan rămâne încă fragilă, iar comunitatea internațională urmărește cu atenție evoluția situației din țară. Este important să se continue dialogul și cooperarea între toate părțile implicate pentru a asigura stabilitatea și securitatea în Afganistan și în regiune.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro