Tabăra de vară pentru micii cercetași…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

În perioada 3 – 6 august 2023, la Stâna de Vale, a avut loc o tabără de vară pentru micii cercetași. Participanții au trăit experiența vieții unui militar, urmând un program de instrucție adaptat vârstei și capacității fiecărui copil. Pe lângă lecțiile de supraviețuire, orientare în teren și alpinism, copiii au vizitat și Peștera cu Cristale din mina Farcu și Peștera Urșilor. Pentru a forma coeziunea de grup, au fost organizate concursuri aplicativ-militare și de orientare sportivă. La final, participanții au primit diplome pentru rezultatele obținute. Tabăra s-a încheiat cu dorința de a reveni în anul următor.

Tabăra de vară pentru micii cercetași

La Stâna de Vale, de-a lungul a patru zile de tabără, copii, tineri și familii cu copii au trăit un crâmpei din viața unui militar, începând de la programul de dimineață, gimnastica de înviorare, servitul mesei la popota taberei și continuând cu ,,programul de instrucție”, prin practicarea unor lecții de supraviețuire, orientare în teren cu harta și busola, alpinism, parcurgerea unui traseu aplicativ-militar, toate adaptate la capacitatea și vârsta fiecărui participant.

Programul de instrucție a fost combinat cu vizitarea Peșterii cu Cristale din mina Farcu, a Peșterii Urșilor, precum și a obiectivelor turistice din zonă, iar pentru formarea coeziunii de grup au fost organizate un concurs aplicativ-militar intitulat ,,Survivor la Stâna de Vale” și un concurs de orientare sportivă.
La finalul activității, participanții au primit din partea comandantului Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, colonel Ștefan Toader, diplome pentru rezultatele obținute la competițiile organizate în cadrul taberei.
În ceea ce privește părerea tinerilor ,,recruți”, aceștia au întrebat la final care este A.M.R-ul (n.r. A.M.R= a mai rămas) până la următoarea tabără și asta cred că spune tot.
**
,,Tabăra de vară” a avut loc în perioada 3 – 6 august 2023 la sediul Taberei de Instrucție Stâna de Vale din Munții Apuseni, organizată de către Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, în colaborare cu Clubul Sportiv Pro-Silva Zalău,
Ne vedem la anul, dragi ,,Mici Cercetași”!

Text și foto: plt.adj. Florin Dârjan
#România #mapn #ArmataRomâniei #tabara


Data: 2023-08-10 08:02:01

Foto: Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de AI Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

4 commentsOn Tabăra de vară pentru micii cercetași…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro