Statele Unite spun că părțile aflate în conflict din Sudan au convenit asupra unui armistițiu de 72 de ore după ce sute de oameni au fost uciși.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
US says Sudan warring parties agree to 72 hours ceasefire after hundreds killed

Sudanul, o tara aflata in conflict de lunga durata, a reusit sa ajunga la un acord de incetare a focului intre partile aflate in conflict, dupa ce sute de oameni au murit in urma violentelor dintre cele doua tabere. Potrivit informatiilor furnizate de guvernul american, partile implicate in conflict au ajuns la un acord de incetare a focului, insa nu se stie cu exactitate cat timp va fi acesta respectat.

In ultimii ani, Sudanul a fost afectat de o serie de conflicte interne, care au dus la pierderea a mii de vieti omenesti si la deteriorarea situatiei economice a tarii. In aceste conditii, incetarea focului este un pas important catre stabilizarea situatiei politice si economice din Sudan.

Acest acord a fost posibil datorita eforturilor depuse de comunitatea internationala, care a apelat la ambele parti sa ajunga la un acord de pace. Guvernul american a jucat un rol important in aceasta situatie, oferind sprijinul necesar si facilitand dialogul dintre partile implicate in conflict.

In concluzie, incetarea focului dintre cele doua tabere reprezinta un pas important catre stabilizarea situatiei din Sudan. Este important ca ambele parti sa respecte acest acord si sa continue dialogul, astfel incat sa se ajunga la o pace durabila in aceasta tara. Sursa: https://www.france24.com/en/afrique/20230424-us-says-sudan-warring-parties-agree-to-ceasefire-after-hundreds-killed

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro