Șofer prins în trafic cu alcoolemie și substanțe interzise, în municipiul Slobozia

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Incendiu la Primăria Sfântu Gheorghe, județul Ialomița – incomod-media.ro

Polițiștii rutieri din municipiul Slobozia, județul Ialomița, au deținut în trafic un șofer de 42 de ani aseară, în jurul orei 19:30. Opritul a avut loc deoarece șoferul emana halenă alcoolică, iar testul cu aparatul Drager a indicat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost dus la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în scopul stabilirii alcoolemiei. Pe lângă asta, i s-a făcut și un test rapid pentru identificarea substanțelor psihoactive. Rezultatul a arătat că bărbatul ar fi și consumat droguri, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice pentru a se determina cu exactitate substanțele interzise consumate. În acest caz, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest weekend, polițiștii din județul Ialomița au prins și două persoane care au condus fără a deține permis de conducere. Un tânăr de 19 ani a fost prins în comuna Făcăeni, conducând un moped neînregistrat și fără a avea carnet de șofer. În plus, tânărul era și sub influența alcoolului. Un alt caz a avut loc cu o zi înainte, în comuna Bordușani, unde un bărbat de 45 de ani, din Cegani, conducea un tractor fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Aceste acțiuni ale polițiștilor rutieri din județul Ialomița demonstrează importanța aplicării legii în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și necesitatea de a poseda un permis de conducere valid pentru a circula în siguranță pe drumurile publice. Conducerea sub influența substanțelor psihoactive crește riscul de producere a accidentelor rutiere, punând în pericol nu numai viața conducătorului auto, ci și a celorlalți participanți la trafic.

Este important ca autoritățile să desfășoare astfel de acțiuni de control și să aplice sancțiuni dure în cazul celor care încalcă legea, astfel încât să se asigure siguranța și protecția cetățenilor în trafic. De asemenea, este necesară și conștientizarea populației cu privire la riscurile și consecințele grave ale conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor, precum și importanța de a respecta regulile de circulație și de a deține permisul de conducere corespunzător.

Sursa: incomod-media.ro

Polițiștii rutieri din municipiul Slobozia, județul Ialomița, au oprit în trafic, aseară, în jurul orei 19:30, un șofer în vârstă de 42 de ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, i-a fost efectuat și un test rapid pentru depistarea substanțelor psihoactive. Rezultatul a indicat că bărbatul ar fi și drogat, astfel că i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili cu exactitate dacă a consumat substanțe interzise. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunilor organizate în acest weekend, polițiștii din județul Ialomița au prins și două persoane care s-au urcat la volan fără a poseda permis de conducere. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, prins în comuna Făcăeni pe un moped neînregistrat și fără să posede carnet de șofer. În plus, era și băut. Cu o zi înainte, sâmbătă, oamenii legii au depistat în comuna Bordușani, un bărbat de 45 de ani, din Cegani, care se deplasa cu un tractor fără să fii obținut permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Decesul lui Mircea Grabovschi, fost campion la handbal

Clubul Sportiv Dinamo a suferit o pierdere grea odată cu trecerea la cele veșnice a fostului campion Mircea Grabovschi...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro