Seminar de informare și instruire a agenților economici privind reglementările legislative

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Inspectorii ITM, față în față cu agenții economici din Timiș! Au fost prezentate ultimele noutăți din domeniul legislației muncii

CCIAT și ITM Timiș au organizat un seminar de informare și instruire a agenților economici din județul Timiș, cu privire la aplicarea reglementărilor legislative în vigoare. Evenimentul, desfășurat sub genericul ”Noutăți și modificări legislative ale Codului Muncii Reglementări privind securitatea și sănătatea în muncă”, a adunat peste 150 de participanți la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Mihaela Tomescu, director general al CCIAT, a subliniat importanța colaborării cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, menționând că evenimentul a avut ca scop prezentarea ultimelor modificări legislative vizavi de legislația muncii pentru fiecare domeniu de activitate.

Sorin Ionescu, subprefect al județului Timiș, a felicitat inițiativa organizatorilor de a aduce la un loc agenți economici, instituții de stat și servicii publice deconcentrate, subliniind importanța asigurării condițiilor de securitate și sănătate în muncă pentru angajați.

În cadrul seminarului au fost abordate mai multe tematici, printre care prezentarea ultimelor modificări ale legislației muncii, reglementările privind securitatea și sănătatea în muncă, precum și aplicația REVISAL. De asemenea, participanții au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri de la reprezentanții CCIAT și ITM Timiș.

Ileana Mogoșanu, inspector șef ITM Timiș, a menționat că în anul 2023 au fost desfășurate numeroase campanii de control, care au condus la depistarea a peste 1.000 de persoane care muncesc fără forme legale în județul Timiș. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 11,7 milioane de lei.

Pavel Kasai, inspector șef adjunct Securitate și Sănătate în Muncă – ITM Timiș, a subliniat importanța prevenirii și evaluării riscurilor care pot duce la accidente de muncă, menționând că acest aspect va fi prioritar în anul 2024 pentru corpul de inspectori de la SSM și pentru mediul de afaceri din județul Timiș.

Sursa: www.sursadevest.ro

CCIAT și ITM Timiș au organizat un seminar de informare și instruire a agenților economici privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare.

Evenimentul organizat sub genericul ”Noutăți și modificări legislative ale Codului Muncii Reglementări privind securitatea și sănătatea în muncă” a avut loc astăzi, și a adunat peste 150 de agenți economici din județ la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Este programul nostru de inițiativă și de instruire pe care îl organizăm cu toate instituțiile deconcentrate din județ, sub egida Instituției Prefectului Județului Timiș și suntem onorați că și de această dată îi avem lângă noi și lângă mediul de afaceri, Inspectoratul Teritorial de Muncă, partenerul nostru tradițional și de suflet pentru acest eveniment de informare. Vor fi prezentate ultimele modificări legislative vizavi de legislația muncii pe fiecare obiect de activitate”, spune Mihaela Tomescu, director general al CCIAT.

Vă felicit că puneți pe primul plan consilierea și prevenirea infracțiunilor și că aduceți la masă agenți economici, instituții ale statului, servicii publice deconcentrate astfel încât fiecare trebuie să tragem la aceeași căruță și că interesul primordial este de a avea operatori economici care lucrează în condiții de securitate și siguranță și de a avea angajați mulțumiți de condițiile pe care aceștia le oferă”, spune Sorin Ionescu, subprefect al județului Timiș.

Au fost abordate mai multe tematici, printre care: prezentarea ultimelor modificări ale legislației muncii, reglementările privind securitatea și sănătatea în muncă, în mod deosebit accidentele de muncă, Hotărârea nr. 905/2017 privind Registrul General de Evidența a Salariaților, aplicația REVISAL, v.6.0.9, iar la final a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Mă bucur că ne întâlnim din noi și oamenii de faceri au interes pentru activitatea pe care o desfășoară ITM Timiș și pentru modificările legislative. După cum bine știți începutul anului a venit cu niște modificări privind salariul minim pe economie, privind concediile medicale, anul trecut Legea Dialogului Social a fost înlocuită prin Legea 367/2022, în rest valoarea tichetele de masă a crescut. Cam astea ar fi modificările legislative pe care le vom discuta cu cei prezenți și bineînțeles răspundem tuturor întrebărilor care vin spre noi. În 2023 am desfășurat foarte multe campanii, a fost un an greu care s-a încheiat cu aproape 5.000 de controale și sancțiuni în valoare de 11,7 milioane de lei și am depistat 1.152 de persoane care munceau fără forme legale pe raza județului”, spune Ileana Mogoșanu, inspector șef ITM Timiș.

Venim în fața mediului de afaceri din Timiș să ridicăm câteva probleme pe care le considerăm deosebit de importante pentru activitatea pe care o vor desfășura în 2024 pe linie de SSM (n.r. securitate și sănătatea în muncă). Conducerea ITM Timiș acordă o atenție deosebită acestui domeniu pentru că el înseamnă viață, sănătate, echilibru și progres, liniște și succes în firmă. Aceste obiectivele urmărim și vrem ca în 2024, mediul de afaceri să țină cont. Prevenirea și evaluarea exactă, concretă, obiectivă a riscurilor care duc la producerea accidentelor de muncă, și în mod deosebit a celor mortale, va fi prioritară atât pentru corpul de inspectori de la SSM, cât și pentru mediul de afaceri”, spune Pavel Kasai, inspector șef adjunct Securitate și Sănătate în Muncă – ITM Timiș.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Narnia: O lume de magie și aventură

Narnia: O lume de magie și aventură este o serie de cărți scrise de celebrul autor britanic C.S. Lewis,...

Read More...

Diversitatea fenotipică și genotipică în lumea speciilor

Diversitatea fenotipică și genotipică în lumea speciilor este un subiect fascinant care ne arată cât de diferite pot fi...

Read More...

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița – unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România, cu numeroase specii de plante și animale rare.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele mai frumoase locații de vizitat din România, oferind o combinație unică...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro