Seful Politiei Lugoj, suspendat din functie pentru fals in inscrisuri

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Șeful Poliției Lugoj, comisarul-șef Cristian Girbovan, a fost suspendat din funcție în urma unui dosar de fals în inscrisuri sub semnătură privată, deschis de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara. Potrivit informațiilor furnizate de procurorii militari, Girbovan ar fi obținut prin fraudă un certificat de instruire pentru arma personală.

În acest dosar, jandarmul Sebastian Sabău, care susține cursuri de instruire teoretică la un poligon de tragere din Lugoj, este și el inculpat. Competența procurorilor militari a fost atrasă de faptul că cei doi sunt implicați în aceeași afacere.

Conform denunțului penal depus, comandantul Politiei Lugoj s-a înscris la cursul de pregătire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor la sediul societății MTI Shooting din Lugoj, dar nu a participat efectiv la cursuri. În perioada 22 august-12 septembrie 2022, Girbovan era în vacanță în Grecia.

“Concret, a participat fizic doar la 2-3 sedințe de curs și la nici o sedință de tragere în poligon, culminând cu sosirea (prezența) domnului Girbovan după terminarea cursului, s-a semnat în registru pentru toate sedințele. Va anunț că în sala de curs sunt amplasate camere de supraveghere, precum și în incinta poligonului, care demonstrează lipsa prezentei numitului Girbovan, coroborat cu declarațiile celorlalți colegi de curs, perioada în care domnul Girbovan a fost în concediu și a fost plecat din țară. Bineînțeles că a promovat examenul scris tip grilă cu nota 9,5”, se menționează în denunțul semnat de un anume domn Florin Cornean, citat de Renasterea Banateană.

În prezent, conducerea interimară a Poliției Lugoj a fost preluată de adjunctul Cristian Dimofte, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

În cazul în care vor fi trimiși în judecată și găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau o amendă.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Seful Politiei Lugoj, comisarul-sef Cristian Girbovan, a fost suspendat din functie, in urma cu cateva zile, de catre conducerea IPJ Timis, dupa ce Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara a anuntat ca politistul este urmarit penal intr-un dosar de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Competenta procurorilor militari a fost atrasa de faptul ca, in acest dosar, este inculpat si jandarmul Sebastian Sabau, care sustine cursuri de instruire teoretica la un poligon de tragere din Lugoj. Potrivit procurorilor militari, comisarul sef Cristian Girbovan ar fi obtinut prin frauda certificatul de instruire pentru arma personala.

Mai exact, dupa cum apare intr-un denunt penal, comandantul Politiei Lugoj s-a inscris la cursul de pregatire teoretica si practica in domeniul armelor si munitiilor la sediul societatii MTI Shooting din Lugoj, insa nu prea a trecut pe la cursuri, in perioada respectiva (22.08-12.09.2022) fiind plecat intr-o vacanta in Grecia.

Concret, a participat fizic doar la 2-3 sedinte de curs si la nici o sedinta de tragere in poligon, culminand cu sosirea (prezenta) domnului Girbovan dupa terminarea cursului, s-a semnat in registru pentru toate sedintele.

Va instiintez ca in sala de curs sunt amplasate camere de supraveghere cat si in incinta poligonului, care demonstreaza lipsa prezentei numitului Girbovan coroborat cu declaratiile celorlalti colegi de curs, perioada in care domnul Girbovan a fost in concediu si a fost plecat din tara. Bineinteles ca a promovat examenul scris tip grila cu nota 9,5”, se mentioneaza in denuntul semnat de un anume domn Florin Cornean, citat de Renasterea banateana.

Deocamdata, pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei, conducerea interimara a Politiei Lugoj a fost preluata de adjunctul Cristian Dimofte.

In cazul in care vor fi trimisi in judecata si gasiti vinovati, cei doi risca intre sase luni si 3 ani de inchisoare sau amenda. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro