Scandalul din comuna Dumbrăviţa: Elevii expuşi unui real pericol în noua şcoală

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
VIDEO: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Constructorul şcolii din Dumbrăviţa rupe tăcerea şi arată pericolul la care sunt expuşi elevii

Primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, se află în mijlocul unui scandal după ce a mutat peste o sută de elevi într-o clădire care nu respectă normele minime de siguranță. Școala nouă din localitate nu are autorizație de securitate la incendiu și construcția nu a fost încă recepționată. Aceasta a fost construită în timpul administrației anterioare, iar primarul Bugarin a preluat proiectul în anul 2020.

Situația este cu atât mai gravă cu cât lucrările au fost realizate într-un mod deficitar. Constructorul care s-a ocupat de investiție a confirmat că lucrările sunt prost făcute și că primarul a ales cele mai ieftine materiale, de o calitate mult inferioară celor prevăzute în proiect. De exemplu, ușile sunt mult mai mici decât ar trebui, iar spațiile dintre tocuri și pereți au fost cârpite cu bucăți mari de polistiren. În plus, în sălile de clasă există cabluri electrice sub tensiune, ușițele de vizitare sunt din materiale neconforme, iar instalațiile de climatizare sunt montate neglijent.

Marius Vlădulescu, patronul firmei care a subcontractat șantierul, a declarat că l-a avertizat în repetate rânduri pe primarul Bugarin cu privire la calitatea proastă a lucrărilor. Cu toate acestea, primarul a ignorat avertismentele și a deschis școala, punând în pericol siguranța elevilor.

Pompierii au fost sesizați cu privire la situația precară a școlii și au efectuat verificări în incinta acesteia. După verificări, au cerut autorităților locale să remedieze problemele pentru a asigura siguranța elevilor și pentru a-i liniști pe părinți.

În ciuda acestor probleme grave, primarul Horia Bugarin nu a răspuns solicitării jurnaliștilor de a explica de ce a deschis școala în ciuda deficiențelor evidente.

Această situație pune în discuție responsabilitatea primarului în gestionarea investiției de 16 milioane de lei și ridică semne de întrebare cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici în comuna Dumbrăvița. Este evident că această situație nu ar fi trebuit să aibă loc și că elevii ar trebui să aibă acces la o educație de calitate într-un mediu sigur și adecvat. Este important ca autoritățile competente să ia măsuri urgente pentru remedierea situației și pentru sancționarea celor responsabili.

Sursa: www.sursadevest.ro

Un nou scandal mocneşte în comuna Dumbrăviţa, unde primarul Horia Bugarin a decis, de la sine putere, să mute peste o sută de elevi într-o clădire care nu îndeplineşte normele minime de siguranţă.

Este vorba despre noua şcoală din localitate, care nu are autorizaţie de securitate la incendiu iar construcţia nu a fost încă recepţionată.

Problema cea mai gravă este că lucrările sunt prost făcute, situaţie confirmată şi de constructorul care s-a ocupat de această investiţie.

CITEŞTE ŞI: Accident cu șapte victime, între care trei copii! Două mașini s-au ciocnit violent

Marius Vlădulescu, patronul firmei care a subcontractat şantierul de la SC Alex – Dia Construct SRL spune că l-a avertizat în repetate rânduri pe primarul Horia Bugarin că lucrarea este de proastă calitate.

Asta pentru că antreprenorul general, un apropiat al edilului din Dumbrăviţa, a cumpărat cele mai ieftine materiale, de o calitate mult inferioară celor prevăzute în proiect.

Până şi uşile sunt mult mai mici, astfel că spaţiile dintre tocuri şi pereţi au fost cârpite cu bucăţi mari de polistiren.

În plus, în sălile de clasă atână cabluri electrice sub tensiune, uşiţele de vizitare sunt din materiale neconforme, iar instalaţiile de climatizare sunt montate neglijent

“Domnul Alex a avut un stoc de acum zece ani de uși, iar golurile din zidărie  cu golurile din zidărie, aşa că le-am umplut cu polistiren. Nu sunt rezistente la foc. Eu am făcut cerere scrisă la domnul primar pentru a intra în audiență ca să îi arăt o parte din lucrările ascunse pe care suntem puși să le facem de către contractorul Alex-Dia, iar domnul primar a spus că el nu vede nicio problemă în asta”, a declarat, pentru Sursa de Vest, Marius Vlădulescu, patronul firmei care s-a ocupat de lucrare.

Problemele au ajuns şi la urechile pompierilor, care au descins astăzi la şcoala din Dumbrăviţa.

După verificări, le-au pus în vedere autorităţilor locale să remedieze problemele, astfel încât elevii să fie în siguranţă, iar părinţii să nu se mai teamă să îşi lase copiii la şcoală.

“Ca mamă, eu nu aş fi liniştită, ştiind că cel mic merge la această şcoală fără autorizație ISU, care este expusă unui risc major de a lua foc la un simplu scurtcircuit. L-am informat pe domnul primar de aceste lucrări ascunse, i-am făcut și o adresă în scris, dar dânsul a preferat să ignore semnalul meu de alarmă, dar şi pe al constructorului, care i-a adus la cunoștință că există lucrări ascunse neconforme”, spuneAlina Sperlea, consilier local.

Construcţia noii şcoli din Dumbrăviţa a început pe vremea administraţiei Malac, iar Horia Bugarin a preluat proiectul în anul 2020.

CITEŞTE ŞI: Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri!” a ajuns la final! Sute de tineri, îndrumați să-și construiască un viitor mai bun

De atunci, a gestionat prost investiţia de 16 milioane de lei, lucru reclamat în repetate rânduri de consilierii locali, de părinţi şi chiar de constructorul care s-a ocupat de lucrare.

Până la ora redactării acestui articol, Horia Bugarin nu a răspuns solicitării jurnaliştilor Sursa de Vest de a explica de ce a deschis şcoala, ştiind că elevii sunt expuşi la un real pericol.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Buldogii se antrenează în condiții aspre pentru finala de sâmbătă cu CSM Știința Baia Mare

Astăzi, echipa de rugby Dinamo a susținut un antrenament în condiții dificile, pregătindu-se pentru finala de sâmbătă împotriva echipei...

Read More...
Situația Ucrainei, discutată la Tulcea

Agenda de lucru pentru asigurarea fluxurilor de cereale în regiune

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la o întâlnire importantă cu oficiali din sua, România, Ucraina, Republica...

Read More...
ascide

105 elevi din Școala Gimnazială Berteștii de Jos, județul Brăila, au beneficiat de ateliere de TIC gratuite

În perioada august – noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale Berteștii de Jos, județul Brăila au luat parte la workshop-uri...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro