Sărbătorind Patrimoniul Sportului Românesc

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Patrimoniul sportului românesc reprezintă o parte importantă a identității naționale, fiind purtătorul valorilor de responsabilitate, moștenire și onoare. Un exemplu remarcabil în acest sens este figura emblematică a gimnastei Nadia Comăneci, care a devenit un monument pentru sportul tricolor și mondial.

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este o ocazie de a celebra și promova patrimoniul cultural, subliniind diversitatea și importanța istorică a acestuia. În acest context, la Deva, lângă Sala Olimpică de Gimnastică, se găsesc 15 statui de bronz ce înfățișează 11 gimnaste și 4 antrenori.

Aceste statui, amplasate în 2008, reprezintă cuplurile Marta – Bela Karoly și Mariana Bitang – Octavian Belu, precum și gimnastele Nadia Comăneci, Lavinia Agache, Ecaterina Szabo, Monica Roșu, Andreea Răducan, Daniela Silivaș, Maria Olaru, Simona Amânar, Daniela Șofronie, Gina Gogean și Lavinia Miloșovici. Creatia artistului Ioan Șeu, busturile sportivelor măsoară aproximativ 42-43 de centimetri și sunt realizate din bronz, fiind amplasate pe socluri din granit înalte de 1,80 metri.

Acest ansamblu reprezintă o modalitate de a onora memoria marilor personalități ale sportului românesc, evidențiind contribuția lor la istoria și cultura țării. Patrimoniul sportiv este un element esențial al identității naționale, care merită să fie cunoscut și apreciat ca parte integrantă a moștenirii noastre culturale.

Sursa: Federația Română de Gimnastică.

Să ne amintim de patrimoniul sportului românesc. Responsabilitate, moștenire, onoare. Nadia, monument pentru sportul tricolor și mondial. Ziua Internațională a …Monumentelor și Siturilor este dedicată celebrării și promovrii patrimoniului cultural și reprezintă o oportunitate pentru a atrage atenția asupra diversității. La Deva, lângă Sala Olimpică de Gimnastică, se află cele 15 statui de bronz înfățișând 11 gimnaste și 4 antrenori. Ele au fost amplasate în 2008 și îi reprezintă pe cuplurile Marta – Bela Karoly și Mariana Bitang – Octavian Belu, dar și pe gimnastele -Nadia Comăneci, Lavinia Agache, Ecaterina Szabo, Monica Roșu, Andreea Răducan, Daniela Silivaș, Maria Olaru, Simona Amânar, Daniela Șofronie, Gina Gogean și Lavinia Miloșovici. Ansamblul este creația artistului Ioan Șeu. Busturile sportivelor măsoară aproximativ 42 – 43 de centimetri, au fost confecționate din bronz și amplasate pe socluri din granit ce au o înălțime de 1,80 metri. #TeamRomania #COSR


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Gimnastică
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro