Sărbătoare și solidaritate în Lugoj: Centrul de zi pentru copii «Sf. Nicolae» îi invită pe oameni să aducă un zâmbet pe chipul celor mici

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Pregătim ghetuțele! Campanie de donații pentru copiii Centrului ”Sf. Nicolae”

Centrul de zi pentru copii “Sf. Nicolae” din Lugoj a demarat o acțiune caritabilă în spiritul sărbătorii Sfântului Nicolae. Centrul își propune să aducă bucurie în sufletele celor 25 de copii aflați în proiectul lor, dar și să ofere sprijin familiilor nevoiașe din Lugoj și împrejurimi.

Prin intermediul acestei acțiuni, locuitorii municipiului sunt îndemnați să contribuie la aducerea unui zâmbet pe chipul celor mici. Centrul de zi pentru copii “Sf. Nicolae” a transmis că persoanele care doresc să sprijine demersul lor pot face donații de dulciuri sau jucării, dar și prin ajutor financiar în contul BCR Lugoj.

Orice sumă este binevenită, iar dulciurile, alimentele neperisabile, hainele și jucăriile noi sau în stare foarte bună vor umple ghetuțele copiilor și le vor aduce o mare bucurie. Obiectele și alimentele pot fi aduse la sediul centrului, situat pe strada V. V. Delamarina, nr. 7.

Centrul de zi pentru copii “Sf. Nicolae” are ca obiectiv principal prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a aproximativ 25 de elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, provenind din familii dezorganizate sau cu venituri insuficiente.

Printre activitățile desfășurate în cadrul centrului se numără oferirea hranei, activități educative, recreative și de socializare, servicii de orientare școlară și profesională, precum și activități de consiliere psihologică pentru copii și părinți.

Astfel, în prag de sărbători, oamenii sunt încurajați să se gândească și să acorde atenție copiilor mai puțin norocoși și să contribuie la aducerea unui zâmbet pe chipurile lor. Acțiunile caritabile sunt esențiale în această perioadă a anului, când atmosfera de sărbătoare aduce în prim plan generozitatea și solidaritatea față de cei în nevoie.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Primele sărbători de iarnă se apropie cu pași repezi, iar acest lucru reprezintă un bun prilej pentru oameni să se oprească și să își îndrepte privirea și către cei mai puțin norocoși, cu atât mai mult când este vorba de copii.

În spiritul sărbătorii Sfântului Nicolae, una deosebit de îndrăgită de copii, pe care o celebrăm la început de decembrie, la Lugoj demarează o nouă acțiune caritabilă, demarată de Centrul de zi pentru copii ”Sf. Nicolae”.

De această dată, locuitorii municipiului sunt îndemnați să aducă, prin gestul lor, un zâmbet pe chipul celor mici. Mici sau mari, copiii promit să fie cuminți, să învețe și deja au început să își lustruiască ghetuțele în așteptarea darurilor.

”Cu ocazia Sărbătorii închinate Sf. Ierarh Nicolae, dorim să aducem bucurie în sufletele celor 25 de copii aflați în proiectul Centrului Ortodox Sf. Nicolae. De asemenea, vor fi pregătite pachete cu alimente de bază și pentru familiile nevoiașe din Lugoj și împrejurimi. Persoanele care doresc să sprijine demersul nostru o pot face atât prin donații de dulciuri sau jucării, cât și prin ajutor financiar în contul BCR Lugoj: RO14 RNCB 0252 1611 5633 0001. Vă mulțumim!”, transmit reprezentanții Centrului de zi pentru copii ”Sf. Nicolae”.

Orice sumă este binevenită, la fel și dulciurile, alimentele neperisabile ori hainele și jucăriile noi sau în stare foarte bună care vor umple ghetuțele copiilor și le vor prilejui acestora o mare bucurie. Obiectele și alimentele pot fi aduse la sediul centrului, pe strada V. V. Delamarina, nr. 7.

Centrul de zi pentru copii ”Sf. Nicolae” are drept principal obiectiv este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menţinerea în sistemul de educaţie a circa 25 de elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, ce provin din familii dezorganizate sau cu venituri insuficiente.

Activităţile desfășurate în cadrul centrului sunt servicii de oferire a hranei, activităţi educative, recreative și de socializare, servicii de orientare școlară și profesională, activităţi de consiliere psihologică pentru copii și părinţi.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cocaine cartel collapses after final arrests in Spain

Dismantlarea cartelului de cocaina: operatiunea completa

Operațiunea coordonată la nivel internațional a vizat rețeaua criminală care coordona traficul de cocaină în cantități mari din Colombia,...

Read More...
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, Roy, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după...

Read More...
Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro