Romania a votat la ONU impotriva rezolutiei privind COMBATEREA NAZISMULUI

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
romania nazism ONUAnul acesta, pe 4 noiembrie, Romania a votat la ONU impotriva rezolutiei privind „Combaterea glorificarii Nazismului, neo-Nazismului si a altor practici care contribuie la alimentarea formelor contemporare de rasism, discriminare rasiala, xenofobie si intoleranta asociata”

Sursa foto: https://i.4cdn.org/pol/1667720971034020.jpg

Pe fondul unei dezbateri aprinse, Comisia a aprobat proiectul de rezoluție prin vot: 105 pentru, 52 împotrivă, 15 abțineri. Prin intermediul proiectului de rezoluție, adunarea generala isi exprima profunda îngrijorare cu privire la glorificarea mișcării naziste, a neo-nazismului și a foștilor membri ai organizației Waffen SS, inclusiv prin ridicarea de monumente și organizarea de demonstrații publice în glorificarea trecutului nazist. (sursa: https://press.un.org/en/2022/gashc4365.doc.htm)

Prezentând textul, delegatul Federației Ruse și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea retoricii rasiste și xenofobe, a apelurilor de deportare a migranților și a refugiaților, islamofobie, afrofobie și antisemitism.

Cu toate ca proiectul de rezolutie se voteaza anual, delegatul Statelor Unite ale Americii a numit rezoluția „o încercare cinică” a Moscovei de a-și promova obiectivele geopolitice invocând Holocaustul și al Doilea Război Mondial. În aceeași ordine de idei, delegatul Australiei a numit inacceptabilă armonizarea Holocaustului și nazismului de către Moscova.

Desi rezolutia in sine este una tematica, si nu face referire la anumite tari, reprezentantii Uniunii Europene in cadrul ONU au sustinut ca au votat impotriva, datorita actiunii Rusiei din Ucraina, in care se foloseste termenul „denazificare”.

„Astăzi, sub falsul pretext de a lupta împotriva nazismului, Rusia a adus înapoi în Europa ororile războiului (…)

Condamnăm cu fermitate folosirea argumentului de lupta împotriva nazismului și respingem utilizarea inexactă și inadecvată a termenului „denazificare” de către Rusia pentru a-și justifica războiul inuman, crud și ilegal de agresiune împotriva Ucrainei, ale cărui impacturi continue sunt grave, nu numai pentru poporul Ucrainei, ci pentru oamenii din întreaga lume.

O astfel de denaturare erodează înțelegerea noastră asupra Holocaustului, nerespectează moștenirea acestuia și subminează principiile democratice.” (Sursa: eeas.europa.eu)

Cele 52 de tari care au votat pro-nazism anul acesta, sunt: Ucraina, SUA, UK, Suedia, Spania, Slovenia, Slovacia, San Marino, Romania, Republica Moldova, Portugalia, Polonia, Papua Noua Guinee, Norvegia, Macedonia de Nord, Noua Zeelanda, Olanda, Muntenegru, Monaco, Micronesia, Insulele Marshall, Malta, Mali, Luxembourg, Lituania, Liechtenstein, Liberia, Letonia, Kiribati, Japonia, Italia, Irlanda, Islanda, Ungaria, Grecia, Germania, Georgia, Franta, Finlanda, Estonia, Danemarca, Cehia, Cipru, Croatia, Canada, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Belgia, Austria, Australia, Andora si Albania.

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială…

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială

Read More...

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germa…

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germania, pentru returul cu

Read More...

Ziua I a conferintei internationale despre „Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX” ne-a oferit prelegeri remarcabile…

Ziua I a conferintei internationale despre "Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX" ne-a oferit prelegeri remarcabile care ne-au

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro