Rezumat al ultimelor stiri din Ucraina – 06.03.2022

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
ucraina ultimele stiri

Este dimineața la Kiev. Iată rezumatul ultimelor stiri din Ucraina:

Președintele Ucrainei și-a îndemnat compatrioții să iși continue rezistența împotriva forțelor ruse, deoarece invazia intră în a 11-a zi și forțele lui Putin avansează asupra orașelor cheie ucrainene.

Fără curent sau apă, nicio modalitate de a colecta morții:

Orașul asediat Mariupol este fără curent de cinci zile, nu are apă, iar rețelele de telefonie mobilă sunt oprite, a spus primarul. Răniții și morții se numără în „mii” și nu pot recupera cadavrele în timp ce atacurile aeriene rusești bombardează orașul, a adăugat el. Un coridor de evacuare a fost oprit după ce autoritățile ucrainene au acuzat forțele ruse că au încălcat acordul de a opri focul și de a oferi civililor trecere în siguranță. Au fost oprite și evacuările din orașul estic Volnovakha.

Posibilitatea de a sprijini cu avioane de luptă:

SUA lucrează cu Polonia la posibilitatea ca Varșovia să furnizeze Ucrainei avioane de luptă împreună cu alți aliați, a confirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski face eforturi ca țările din Europa de Est să trimită avioane de luptă în tara lui.

Putin spune că sancțiunile sunt egale cu declarația de război:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că sancțiunile impuse țării sale sunt „echivalentul unei declarații de război”. Putin a mai spus că va considera națiunile care impun o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei ca participând la conflict. Zelensky și alți lideri ucraineni au cerut în repetate rânduri oficialilor NATO și occidentali să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, la aceasta cerere SUA și NATO au spus că se opun. Zelensky le-a cerut parlamentarilor americani din cauza Zoom să asiste la stabilirea unei zone de excludere a zborului și la sancțiuni mai dure rusești.

Mesajul sfidător al lui Zelensky:

Într-o adresă video postată sâmbătă pe pagina sa oficială de Facebook, președintele Ucrainei a spus că ucrainenii nu își vor da țara „unui inamic”. “Ucraineni! În toate orașele noastre, unde inamicul a invadat, mergeți la ofensivă, ieșiți în stradă, trebuie să luptăm de fiecare dată când avem o oportunitate”, a spus el.

Diplomația SUA:

Vorbind la telefon cu Zelensky sâmbătă, președintele Joe Biden „a evidențiat acțiunile în curs întreprinse de Statele Unite, aliații și partenerii săi și industria privată pentru a crește costurile asupra Rusiei pentru agresiunea sa din Ucraina”.

*** Stiri din Ucraina ***

Avertisment pentru economia globală:

Fondul Monetar Internațional a declarat că va aduce cererea Ucrainei de finanțare de urgență de 1,4 miliarde de dolari în consiliul său executiv încă de săptămâna viitoare, dar a avertizat cu privire la consecințe economice grave în regiune și că războiul și sancțiunile asociate vor avea un „impact sever asupra economiei globale”.

Companiile isi arată sprijinul pentru Ucraina:

Visa și Mastercard și-au suspendat operațiunile în Rusia, invocând invazia. Între timp, după ce a fost criticată pentru că a cumpărat petrol la preț redus din Rusia, Shell Oil a angajat profiturile din tranzacție pentru ajutor umanitar pentru Ucraina.

Platforma imobiliara Airbnb din Ucraina este inundata de rezervări: oameni din întreaga lume care nu au de gând să viziteze își rezervă camere pe Airbnb în Ucraina. Actiunea face parte dintr-o campanie creativă pe rețelele sociale de a canaliza bani către ucraineni.

Sursa: CNN




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Calificarea se joacă în Giulești – Sâmbătă, ora 16:00

Meciul decisiv al sferturilor Diviziei A1 se anunță a fi unul plin de suspans și emoție pentru fanii echipei...

Read More...

Dinamo înfruntă CSM Volei Alba Blaj în play-off-ul pentru locurile 5-8 din Divizia A1, pierzând cu 0-3

Echipa de volei feminin Dinamo s-a confruntat cu CSM Volei Alba Blaj în meciul 2 din sferturile de finală...

Read More...
Mat Bevill, the associate chief engineer for NASA’s SLS (Space Launch System) Program, plays a crucial role in the development and flight of the SLS mega rocket. His NASA journey started as an intern, led him to have hands-on experience with solid rocket boosters, and landed him in the position of supporting the SLS Chief Engineer’s Office.

Mat Bevill, o piesa importanta in istoria spatiala

Unul dintre cei implicați în evenimentele semnificative din istorie este Mat Bevill. În calitate de inginer șef asociat pentru...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro