“Procesul femeii de afaceri Mioara Simcelescu, supranumită „Regina Cerealelor”, în dosarul accidentului de muncă mortal”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Femeia de afaceri Mioara Simcelescu, cunoscută și sub numele de “Regina Cerealelor”, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare într-un dosar penal legat de un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane. Rechizitoriul în acest caz a fost trimis în instanță acum 5 ani, iar abia în data de 8 iunie 2023 s-a pronunțat încheierea finală a camerei preliminare, stabilind competența Judecătoriei Sânnicolau Mare în judecarea acestui caz.

Dosarul a fost repartizat aleatoriu către un alt complet în data de 14 martie 2023, după ce judecătoarea Mureșan Ruxandra Ștefana a formulat o cerere de abținere. În încheierea finală a camerei preliminare se menționează că cererile și excepțiile invocate de inculpata Mioara Simcelescu și de Comcereal Timiș S.A. au fost respinse ca neîntemeiate, iar Judecătoria Sânnicolau Mare a fost declarată competentă pentru judecarea cauzei. Astfel, a fost dispusă începerea judecății în cazul lui Mioara Simcelescu și al Comcereal Timiș S.A.

La termenul din 3 octombrie 2023, Mioara Simcelescu a fost prezentă în sala de judecată de la Judecătoria Sânnicolau Mare pentru a-și susține nevinovăția. Urătorul termen în acest caz va avea loc pe data de 5 decembrie 2023. Comcereal Timiș este reprezentată de mandatarul ales Iorga Laurentiu Viorel, iar rudele victimei s-au constituit părți civile în proces.

Este important de menționat că după ce a fost cumpărată de Mioara Simcelescu, Cerealcom Timiș S.A. a devenit cel mai important achizitor de cereale din zona de vest a țării, deținând spații de depozitare la Timișoara, Jebel, Sânnicolau Mare și Topolovat, cu o capacitate totală de peste 240.000 de tone echivalent grâu. După privatizare, Cerealcom a beneficiat de investiții în valoare de peste cinci milioane de euro, inclusiv achiziționarea de camioane de transport, construirea unui hotel de patru stele, modernizarea silozurilor și construirea unei mori.

Potrivit bilanțului contabil depus la ANAF în 2022, Cerealcom Timiș S.A., care are 28 de angajați, a înregistrat o cifră de afaceri netă de 48,3 milioane de lei și un profit de 10,04 milioane de lei. Valoarea mărfurilor, materiilor prime și produselor finite a fost de 107,3 milioane de lei. Activitatea companiei este clasificată conform CAEN drept “activități după recoltare”.

Conform Noului Cod Penal, uciderea din culpă, ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unei profesii sau meserii, sau pentru efectuarea unei anumite activități, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare a trimis-o in judecata pe femeia de afaceri Mioara Simcelescu, din Timisoara, supranumita si „Regina Cerealelor”, intr-un dosar penal deschis in urma unui accident de munca mortal.

Desi rechizitoriul nr. 999/P/2018 a fost trimis pe rolul instantei in urma cu 5 ani, abia la termenul din 08.06.2023 s-a pronuntat Incheierea finala camera preliminara prin care s-a constatat competenta Judecatoriei Sannicolau Mare in judecarea cauzei.

Dosarul 987/295/2023 a fost repartizat, aleatoriu, pe alt complet, in 14.03.2023, dupa ce instanta a admis cererea de abtinere formulata de judecatoarea Muresan Ruxandra Stefana.

„Respinge ca neintemeiate cererile si exceptiile invocate de inculpata S.M. (Simcelescu Mioara n.red.) si inculpata C. T. S.A. (Comcereal Timis S.A. n.red.). Constata competenta Judecatoriei Sannicolau Mare in judecarea prezentei cauze, legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 999/P/2018 al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, legalitatea administrării probelor si efectuarii actelor de urmarire penala in cauza privind pe inculpata Simcelescu Mioara, trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, si pe inculpata Comcereal Timis S.A., trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpata Simcelescu Mioara si inculpata Comcereal Timis S.A.”, se mentioneaza in Incheierea finala camera preliminara.

La termenul din 03.10.2023, Mioara Simcelescu s-a aflat in sala, la Judecatoria Sannicolau Mare, pentru a-si sustine, in continuare, nevinovatia. Urmatorul termen va avea loc in 05.12.2023. Cerealcom Timis este reprezentata prin mandatarul ales Iorga Laurentiu Viorel, iar rudele victimei s-au constituit parti civile.

Reamintim ca, dupa ce a fost cumparat de Mioara Simcelescu, Cerealcom Timis S.A. a devenit cel mai important achizitor de cereale din zona de vest a tari, detinand spatii de depozitare la Timisoara, Jebel, Sannicolau Mare si Topolovat cu o capacitate totala de peste 240.000 de tone echivalent grau.

Imediat dupa privatizare, dezvoltarea Cerealcom a fost sustinuta cu investitii de peste cinci milioane de euro, acestea cuprinzand achizitionarea a sase TIR-uri de transport marfa, constructia unui hotel de patru stele, modernizarea silozurilor, dar si constructia unei mori.

Potrivit bilantului contabil depus, in 2022, la ANAF, Cerealcom Timis S.A., cu 28 de angajati, a avut o cifra de afaceri neta de 48,3 milioane de lei si un profit de 10,04 milioane de lei. Pe stoc, marfuri, materii prime, produse finite de 107,3 milioane de lei. Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN: activitati dupa recoltare.

Conform Noului Cod Penal, uciderea din culpa – ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activitati – se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. (V.E.)

Sursa foto: pressalert.roAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro