Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, gazda ambasadorilor europeni si internationali

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a avut astăzi întâlniri cu mai mulți ambasadori și reprezentanți ai diplomației europene și internaționale. Pe lângă întâlnirile bilaterale, înalții oficiali au participat la o reuniune comună în Sala de Consiliu a Primăriei. Ambasadorii prezenți au fost cei ai Germaniei, Suediei, Belgiei, Austriei, Bulgariei, Egiptului, Spaniei, Greciei, Ciprului, Bangladeshului, Poloniei, Olandei, Portugaliei și Japoniei.

În aceste zile, Timișoara sărbătorește câștigarea unui pariu care părea imposibil. Titlul de Capitală Culturală a schimbat modul în care orașul este perceput, atât intern, cât și extern. Timișoara a reușit să contrazică prejudecățile celor care o vizitează, demonstrând că este un oraș european, deschis, viu și vibrant. Primarul Fritz le-a mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul acordat orașului, devenind astfel ambasadori ai Timișoarei. S-au creat legături între comunități, au avut loc schimburi culturale și s-au deschis noi oportunități economice. Europa are nevoie de povești pozitive, iar Timișoara va continua să fie o voce puternică, prin propria ei poveste despre speranță și încredere, a transmis primarul Dominic Fritz.

Discuțiile au vizat și impactul pe termen lung al programului, precum și modul în care acesta va influența dezvoltarea orașului în perioada următoare. cultura va continua să modeleze Timișoara și să fie un motor de dezvoltare locală și regională. Investițiile în infrastructura culturală vor continua, cu construirea a două cinematografe, proiectarea unui nou sediu pentru Filarmonică și introducerea în circuitul cultural a unor spații neconvenționale. De asemenea, vor exista burse pentru artiști, prin care Timișoara va atrage în continuare energii creative din țară și din lume.

Primarul Dominic Fritz a avut întrevederi bilaterale cu Excelența Sa, dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, Excelența Sa, Paulo Cunha Alvez, ambasadorul Portugaliei și Excelența Sa, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei. Edilul timișorean a mulțumit ambasadorului german pentru sprijinul financiar de peste 500.000 de euro acordat evenimentelor din cadrul Capitalei Culturale. În cadrul întâlnirii cu reprezentantul Portugaliei, s-a discutat despre experiența comună a Capitalei Culturale, având în vedere că orașul Porto a deținut acest titlu în 2001.

Ambasadorul Japoniei și-a exprimat aprecierea față de activitatea celor două centre culturale japoneze din Timișoara, unul la Universitatea de Vest și celălalt în cadrul Universității Politehnica. De asemenea, a menționat că printre voluntarii Capitalei Culturale s-au numărat și câțiva cetățeni japonezi.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a primit astazi vizita mai multor ambasadori si reprezentanti ai diplomatiei europene si internationale. Pe langa intalnirile bilaterale, inaltii oficiali au luat parte la o reuniune comuna in Sala de Consiliu a municipalitatii. Au fost prezenti ambasadorii Germaniei, Suediei, Belgiei, Austriei, Bulgariei, Egiptului, Spaniei, Greciei, Ciprului, Bangladeshului, Poloniei, Olandei, Portugaliei si Japoniei.

In aceste zile, sarbatorim impreuna castigarea unui pariu care parea imposibil. Capitala Culturala a schimbat atat modul in care Timisoara se vede ca oras care merita vizitat, cat si modul in care este vazuta in plan extern.

Cei care vin aici au surpriza de a le fi contrazise prejudecatile, pentru ca Timisoara este un oras european, deschis, viu, vibrant. Va multumesc pentru sustinerea pe care ati oferit-o orasului, devenind si ambasadori ai Timisoarei. S-au construit conexiuni intre comunitati, schimburi culturale, s-au deschis noi oportunitati economice. Europa are nevoie de povesti pozitive, iar Timisoara va fi in continuare o voce puternica, prin propria ei poveste despre speranta si incredere” a transmis primarul Dominic Fritz.

Discutiile au vizat si impactul pe termen lung al programului, modul in care acesta va determina dezvoltarea orasului in perioada urmatoare. Cultura va continua sa modeleze orasul si sa fie motor de dezvoltare locala si regionala. Investitiile in infrastructura culturala vor continua, cu inca doua cinematografe, proiectul unui nou sediu pentru Filarmonica, dar si cu introducerea in circuitul cultural a unor spatii neconventionale. De asemenea, vor exista burse pentru artisti, prin care Timisoara va continua sa atraga energiile creative din tara si din lume.

Primarul Dominic Fritz a avut intrevederi bilaterale cu Excelenta Sa, dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, Excelenta Sa, Paulo Cunha Alvez, ambasadorul Portugaliei si cu Excelenta Sa, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei.

Edilul timisorean a adresat multumiri diplomatului german pentru sprijinul financiar de peste 500.000 de euro destinat evenimentelor capitalei culturale. In cadrul intrevederii cu reprezentantul Portugaliei a fost discutata experienta comuna a programului Capitalei Culturale, avand in vedere ca orasul Porto a detinut acest titlu in 2001.

Ambasadorul Japoniei si-a exprimat aprecierea fata de activitatea celor doua centre culturale japoneze din Timisoara, cel de la Universitatea de Vest, respectiv cel din cadrul Universitatii Politehnica. De asemenea, a precizat ca, printre voluntarii Capitalei Culturale, au fost si cativa cetateni japonezi. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Un nou crez circulă la Moscova: „Nu ai copii? Ești extremist!”. Aritmetica Kremlinului: 1,8 copii/femeie

Confruntat cu o criză demografică din ce în ce mai adâncă, agravată de pierderile tot mai mari în război...

Read More...

Situații de urgență și intervenție în județele Mehedinți, Tulcea și Suceava

Situațiile critice continuă în diverse zone din țară, iar pompierii se află în prima linie a intervențiilor de urgență....

Read More...

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro