Primarul comunei Dumbrăvița, acuzat de tăinuire într-un caz de samsar imobiliar

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primarul din Dumbrăviţa, pe mâna procurorilor DNA, după ce a tăinut o infracţiune gravă, comisă în instituţia pe care o păstoreşte

Primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, a fost acuzat și s-a ales cu o plângere penală după ce a dezvăluit public că a fost martorul unei infracțiuni. Potrivit declarațiilor sale, la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar, a surprins în Biroul de Urbanism un mare samsar imobiliar care își redacta singur Autorizațiile de Construcție, în timp ce angajații erau în pauza de țigară.

Deși acest lucru ar fi trebuit să fie adus imediat la cunoștința organelor competente, primarul Bugarin nu a făcut nicio sesizare și nu a oferit informații despre ce s-a întâmplat cu acele autorizații. Mai mult decât atât, primarul a refuzat să dezvăluie identitatea samsarului imobiliar, atunci când a fost întrebat public de un consilier local.

Această situație a determinat-o pe consilierul Alina Sperlea să facă o plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva primarului Bugarin, acuzându-l de tăinuire. Sperlea susține că primarul protejează cu înverșunare un infractor și că refuzul acestuia de a face public numele persoanei în cauză îl face complice. Consilierul local a subliniat faptul că infracțiunea s-a petrecut în primul an de mandat al primarului, care coincident sau nu, a înființat o firmă de imobiliare împreună cu soția sa și cu consilierul său personal.

Avocatul Florin Kovacs a comentat și el această situație, afirmând că infracțiunea comisă de primarul Bugarin este gravă și face obiectul unei cercetări penale. Legea este foarte clară în ceea ce privește obligația conducătorilor autorităților publice de a sesiza imediat organele de urmărire penală în cazul în care au cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul lor. Astfel, primarul Bugarin riscă acuzații de uzurpare de calități oficiale și omisiunea de a sesiza organele judiciare.

În urma acestor acuzații și a plângerii penale depuse împotriva sa, primarul Dumbrăviței va trebui să ofere explicații în fața procurorilor DNA. Alina Sperlea a subliniat importanța luptei împotriva corupției și a hoției în România, iar acum așteaptă ca primarul Bugarin să-și susțină promisiunile făcute în campania electorală.

Sursa: www.sursadevest.ro

Primarul comunei Dumbrăvița s-a ales cu o plângere penală după ce s-a autodenunțat în spațiul public că a fost martorul unei infracțiuni.

Acesta spune că la scurt timp după preluarea mandatului de primar a surprins în Biroul de Urbanism un mare samsar imobiliar care își redacta singur Autorizațiile de Construcție în timp ce angajații eru afara la țigară.

La scurt timp de la preluarea mandatului de primar, am avut un șoc: venind dintr-un mediu privat performant, m-am lovit de prăpastia dintre el și modul de lucru la stat. Am găsit un mare samsar imobiliar care își redacta autorizațiile în biroul Urbanism, stând singur la un computer, în timp ce toți angajații acestui compartiment erau în curte, în pauza de țigară”, spunea primarul comunei Dumbrăviţa, în urmă cu două luni, pe pagina lui de facebook.

Surprinzător este faptul că Horia Bugarin, nu a anunțat organele competente și nici nu spune ce s-a întâmplat cu autorizațiile respective.

Ba mai mult, întrebat public de către consilierul local Alina Sperlea cine este marele samsar imobiliar, autor al acestei infracțiuni, primarul a refuzat categoric să-i facă public numele.

Din acest motiv, Alina Sperlea a decis să facă plângere la DNA împotriva lui Horia Bugarin, pe care îl acuză de tăinuire.

“Domnul primar Horia Bugarin protejează, fără îndoială, un infractor. Ba mai mult, refuzul dumnealui de a-l denunța, îl face complice. M-am întrebat și eu de ce a spus această poveste acum şi fără a da numele samsarului pe care l-a surprins că îşi redacta autorizaţiile. Este curios că a omis să spună şi ce s-a întâmplat mai departe cu acele autorizații şi, culmea coincidenței este că infracțiunea s-a petrecut în primul an de mandat al domniei sale, adică, exact în anul în care domnul primar şi-a deschis firma de imobiliare C.H.G – ESTTATE INVESTMENTS SRL împreună cu soția sa Gabriela Bugarin și consilierul său personal domnul Cosmin Dan. Dacă domnia sa a refuzat să dea toate aceste explicații public îl voi forța să facă acest lucru în fața procurorilor DNA. Nu spunea domnia sa în campania electorală că își dorește o Românie fără hoție? Păi ce facem acum? Prinde hoțul și îi acodă protecție?„, întreabă retoric, Alina Sperlea.

Avocatul Florin Kovacs spune că infracțiunea comisă de Horia Bugarin este gravă și face obiectul unei cercetări penale.

„Legea este foarte clară și prevede că orice conducător al unei autorități publice care ia cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul său și omite să sesizeze imediat organele de urmărire penală, se expune pedepsei. Mai exact este vorba de uzurpare de calități oficiale și omisiunea de a sesiza organele judiciare. Nu pot înțeleg de ce domnul Bugarin a tăcut atâta vreme, dar cu siguranță vom afla în curând”, a declarat Florin Kovacs la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro