Primăria Lugoj vizează reabilitarea termică a blocurilor din municipiu prin fonduri europene

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Promisiuni, pentru izolarea termică a blocurilor din Lugoj, cu fonduri europene

Primărie Lugoj organizează o ședință de informare pentru asociațiile de proprietari din municipiu, în vederea demarării procedurilor de obținere a finanțării pentru reabilitarea termică a blocurilor. Convocarea a fost făcută pentru asociațiile care au reușit să-și întocmească dosarele în conformitate cu cerințele impuse și au obținut semnăturile pentru acordul de participare a cel puțin două treimi dintre proprietarii de apartamente de pe fiecare scară de bloc.

Potrivit surselor, una dintre condițiile de finanțare este ca proprietarii să participe cu o cotă de 2% din suma totală, urmată de 3% suportat de bugetul local și 95% care vor veni din fondurile europene prin programul ADR-Vest. Lucrările ar putea începe în primăvară-vară și trebuie să se încadreze într-un buget de maximum 300 de euro pe metru pătrat.

Până în acest moment, există blocuri deja trecute pe lista de finanțare. Printre acestea se numără cele de pe Splaiul Brediceanu, patru scări de bloc din Stadion 3, o scară din Cotu-Mic și câteva din J.C. Drăgan.

Este important de menționat că programul de reabilitare termică asigură confort sporit locatarilor, prin reducerea cheltuielilor de încălzire și menținerea temperaturii optime în apartamente. De asemenea, prin izolarea termică a blocurilor, se reduce pierderile de căldură și se protejează mediu într-o mai mare măsură. Astfel, acest program are efecte pozitive atât asupra proprietarilor de apartamente, cât și a întregii comunități.

În final, e important de menționat că fiecare asociație de proprietari trebuie să urmeze procesul de obținere a finanțării conform cerințelor impuse de programul anunțat de Primăria Lugoj. Aceasta poate fi o oportunitate esențială pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și pentru crearea unui mediu urban sustenabil.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Primăria Lugoj a convocat în urmă cu câteva zile Federația Asociațiilor de Proprietari din municipiu și președinții asociațiilor neafiliate pentru o ședință de informare în vederea demarării procedurilor de obținere a finanțării reabilitării termice a blocurilor din Lugoj care sunt înscrise în programul anunțat anterior de administrația locală.

Au fost convocate asociațiile care au reușit să-și întocmească dosarele, cu cerințele și actualizările necesare și care au obținut semnăturile pentru acordul de participare a cel puțin două treimi dintre proprietarii de apartamente de pe fiecare scară de bloc.

Una dintre condițiile de finanțare este ca proprietarii să participe cu o cotă de 2 procente din suma totală, la care se adaugă 3 procente de la bugetul local și 95%.

“Ni s-a transmis că lucrările de izolare termică, pentru cei înscriși în program pot fi asigurate din fonduri europene prin programul ADR-Vest. În următoarele luni, până la finele acestui an, cei de la primărie au spus că urmează să se întocmească documentația și proiectul tehnic, iar în prima parte a anului 2024, sunt promise licitațiile de execuție. Din primăvară-vară ar putea începe lucrările, care trebuie să se încadreze până în 300 de euro metru pătrat”, a informat FAP Lugoj.

Până în prezent, sunt luate în evidență, pe lista de finanțare, blocurile de pe Splaiul Brediceanu, alte patru scări de bloc din Stadion 3, o scară de bloc din Cotu-Mic și câteva din J.C. Drăgan.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro