Prima imagine directă a unui gaură neagră care expulzează un jet puternic.

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
First direct image of a black hole expelling a powerful jet

Observatorul European Austral (ESO) a anunțat descoperirea unei planete foarte rare, numită NGTS-10b, care orbitează o stea în formare. Această descoperire deschide o nouă cale de cercetare în ceea ce privește formarea planetelor.

Planeta a fost identificată de instrumentul Next-Generation Transit Survey (NGTS) al ESO, care a descoperit că NGTS-10b orbitează o stea tânără și foarte caldă din constelația Eridanus, situată la aproximativ 1.000 de ani lumină distanță.

NGTS-10b este o planetă de tip Jupiter fierbinte, ceea ce înseamnă că are o dimensiune similară cu cea a lui Jupiter, dar orbitează foarte aproape de steaua sa gazdă, fiind astfel mult mai fierbinte.

Ceea ce face descoperirea NGTS-10b atât de importantă este faptul că aceasta este prima planetă descoperită care orbitează o stea tânără în formare. Această stea are doar 5 milioane de ani, ceea ce înseamnă că sistemul său planetar este încă în fază de formare.

Această descoperire ar putea oferi cercetătorilor o nouă perspectivă asupra modului în care se formează planetele. În prezent, se crede că planetele se formează din praf și gaz, care se adună în jurul unei stele. Cu toate acestea, cercetătorii nu au o înțelegere deplină a procesului de formare a planetelor.

NGTS-10b ar putea oferi cercetătorilor ocazia de a observa această formare planetară în timp real. De asemenea, descoperirea ar putea ajuta la înțelegerea modului în care planetele se formează în jurul stelelor tinere și cum se dezvoltă în timp.

În concluzie, descoperirea NGTS-10b este o realizare semnificativă în ceea ce privește cercetarea planetelor și ar putea oferi o nouă perspectivă asupra formării planetelor.

Sursa si foto: www.eso.org

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro