Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: România are potențial bine identificat de mediul …

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: România are potențial bine identificat de mediul de afaceri și oferă importante oportunități de relocare a investițiilor și de reașezare a lanțurilor de aprovizionare. Anul trecut, țara noastră a înregistrat o creștere cu 86% a proiectelor de investiții străine directe, comparativ cu 2021 și se află într-o poziție deosebit de favorabilă dacă avem în vedere creșterile de 17% sau de 20% înregistrate de alte state din Europa.

Începerea lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, la Oradea, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume, este un bun exemplu în acest sens. Compania finlandeză a ales România pentru această investiție de peste 650 de milioane de euro dintr-o listă de peste 40 de potențiale destinații. Am reușit să îi convingem să vină să investească și să creeze locuri de muncă în România oferind stabilitate, dar și angajamentul Guvernului pentru susținerea proiectului și accesul la ajutoare de stat.

Datele economice sunt încurajatoare. Inflația a fost redusă la 11,2%, deci este o scădere substanțială. Dacă ne menținem trendul, cumpătarea și rânduiala la nivelul administrației și la nivelul Executivului pe măsurile pe care ni le-am propus, sunt convins că vom avea, cât mai curând, inflația sub 10%. În ședința de Guvern de astăzi am aprobat un set de măsuri pentru a controla cheltuielile publice, astfel încât să direcționăm resursele acolo unde este mai multă nevoie – investițiile.

Efectele benefice pe care investițiile le au pentru economia noastră, în condițiile în care ne-am angajat să asigurăm creștere economică și prosperitate, ne responsabilizează să folosim acest moment de oportunitate și să menținem dorința de a investi a mediului de afaceri.

Data: 2023-05-12 14:34:40

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

6 commentsOn Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: România are potențial bine identificat de mediul …

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro