Potrivit unui raport publicat de POLITICO, Marea Britanie și Italia iau în considerare posibilitatea de a-și uni forțele în vederea combaterii migrației ilegale.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Marea Britanie, Italia iau în considerare unirea forțelor în domeniul migrației ilegale: Raport – POLITICO

Regatul Unit și Italia iau în considerare să se alieze împotriva migrației regulate, conform unui raport

Regatul Unit și Italia analizează posibilitatea de a se alia în lupta împotriva migrației regulate, conform unui raport publicat recent. Ambele țări se confruntă cu presiuni semnificative în ceea ce privește gestionarea fluxurilor migratorii și își propun să consolideze cooperarea în acest domeniu.

Potrivit raportului, autoritățile britanice și italiene ar lucra la un plan comun pentru a aborda problema migrației regulate și pentru a găsi soluții eficiente. Deși detaliile exacte ale planului nu au fost dezvăluite, se pare că acesta ar include schimbul de informații și experiență în gestionarea migrației, precum și cooperarea la nivel de frontiere.

Mai mulți experți susțin că această posibilă alianță ar avea avantaje semnificative pentru ambele țări. Regatul Unit ar putea beneficia de experiența Italiei în gestionarea fluxurilor migratorii în Marea Mediterană, în timp ce Italia ar putea beneficia de know-how-ul Regatului Unit în supravegherea și securizarea frontierelor.

Cu toate acestea, există și voci critice față de această propunere. Unii susțin că această alianță ar putea avea consecințe negative asupra drepturilor migranților și ar putea duce la o abordare mai restrictivă în ceea ce privește migrația.

În prezent, atât Regatul Unit, prin intermediul Brexitului, cât și Italia, prin politicile sale interne, își doresc să își consolideze controlul asupra fluxurilor migratorii. Această posibilă alianță ar putea fi un pas în această direcție, însă este important să se asigure că drepturile și siguranța migranților sunt protejate în contextul oricăror acțiuni întreprinse.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro