Pompierii suceveni au salvat o persoană surprinsă de un mal de pământ în localitatea Pojorâta

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

După aproximativ 8 ore de muncă asiduă, pompierii suceveni au reușit să ajungă la persoana surprinsă de un mal de pământ, în localitatea Pojorâta. Aceasta este conștientă și cooperantă. Evenimentul s-a produs astăzi, în jurul amiezii, când trei bărbați lucrau pentru curățarea unei fântâni, iar malul acesteia s-a surpat peste unul dintre ei.

Bărbatul a fost surprins sub un strat gros de pietre și lut. La fața locului, s-au deplasat de urgență pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenție. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD și unul aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

În sprijinul echipajelor, la locul evenimentului au intervenit și două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, dispozitivul de intervenție a fost suplimentat cu 1 container Multirisc.

Pentru a ajunge cât mai repede la victimă, salvatorii au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, au consolidat malurile și au continuat săpăturile, inclusiv manual. Victima a fost găsită la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperită de un strat de piatră de peste 5 m înălțime.

La acest moment, persoana a fost recuperată și predată echipajului UTIM, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, pentru investigații suplimentare de specialitate.

Evenimentul din Pojorâta ridică problema siguranței lucrărilor în zonele cu teren accidentat. Curățarea și întreținerea fântânilor și gropilor de gunoi necesită măsuri de precauție pentru evitarea unor astfel de situații. Echipamentele de protecție personală și o pregătire adecvată a lucrătorilor ar putea preveni accidentele și situațiile periculoase.

Este important ca astfel de cazuri să fie analizate și să fie luate măsuri pentru ca astfel de incidente să fie evitate în viitor. Siguranța lucrătorilor trebuie să fie o prioritate și trebuie să existe o cooperare între instituțiile responsabile pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

După aproximativ 8 ore de muncă asiduă, pompierii suceveni au reușit să ajungă la persoana surprinsă de un mal de pământ, în localitatea Pojorâta. Aceasta este conștientă și cooperantă. Evenimentul s-a produs astăzi, în jurul amiezii, când trei bărbați lucrau pentru curățarea unei fântâni, iar malul acesteia s-a surpat peste unul dintre ei. Bărbatul a fost surprins sub un strat gros de pietre și lut. La fața locului, s-au deplasat de urgență pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenție. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD și unul aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. În sprijinul echipajelor, la locul evenimentului au intervenit și două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, dispozitivul de intervenție a fost suplimentat cu 1 container Multirisc. Pentru a ajunge cât mai repede la victimă, salvatorii au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, au consolidat malurile și au continuat săpăturile, inclusiv manual. Victima a fost găsită la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperită de un strat de piatră de peste 5 m înălțime. La acest moment, persoana a fost recuperată și predată echipajului UTIM, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, pentru investigații suplimentare de specialitate.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro