Polițiștii din Giurgiu protestează împotriva programului de lucru de 8 ore

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Lecție de prim ajutor pentru elevii de clasa a V-a de la Colegiul „Ion Maiorescu” din Giurgiu – incomod-media.ro

Polițiștii din județul Giurgiu au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unei decizii a șefului IPJ Giurgiu, care prevede ca aceștia să-și efectueze programul în ture de 8 ore, în loc de cele de 12 ore, începând cu data de 1 noiembrie 2023. Această schimbare a programului afectează lucrătorii structurilor de siguranță publică și patrulare din mediul urban, precum și cei ai structurilor de poliție rutieră.

Reprezentanții sindicatelor au fost revoltați de faptul că nu au fost consultați cu privire la această schimbare, considerând-o o decizie unilaterală a șefului Poliției Giurgiu. Aceasta contravine unui Ordin care impune consultarea sindicatelor în astfel de situații.

Marius Ionescu, vicepreședinte în Biroul Executiv Central al SNPPC, a declarat că această schimbare va crea probleme majore în județul Giurgiu, având în vedere dimensiunea acestuia și traficul intens din zonă. Polițiștii vor întâmpina dificultăți în a se prezenta la serviciu în timp util, mai ales în zilele aglomerate, precum vineri sau în weekend. De asemenea, vor crește și cheltuielile cu transportul, deoarece polițiștii vor fi nevoiți să vină din timpul lor liber.

Conducerea IPJ Giurgiu susține că această schimbare a programului de lucru a fost emisă în vederea eficienței și îmbunătățirii calității serviciului polițienesc. Cu toate acestea, protestatarii speră că șeful IPJ Giurgiu va lua în considerare doleanțele lor și va reveni asupra deciziei luate. În caz contrar, se ia în calcul și o acțiune în instanță. De asemenea, polițiștii ar putea apela și la alte forme de protest, cum ar fi închiderea telefoanelor personale sau refuzul de a veni la serviciu în afara programului de lucru.

Situația este una delicată, având în vedere importanța și responsabilitățile polițiștilor în asigurarea siguranței publice. Este esențial ca deciziile care le afectează programul de lucru să fie luate în urma unei consultări adecvate și să ia în considerare nevoile și condițiile de muncă ale acestora.

Sursa: incomod-media.ro

Zeci de polițiști încadrați în județul Giurgiu au protestat, ieri și astăzi, în fața sediului IPJ, ca urmare a faptului că, de mâine – 1 noiembrie 2023, vor fi nevoiți, potrivit unei dispoziții a șefului IPJ Giurgiu, să-și efectueze programul în ture de 8 ore, renunțându-se la cele de 12 ore. Sunt afectați lucrătorii structurilor de siguranță publică și patrulare din mediul urban și cei ai structurilor de poliție rutieră.

Reprezentanții sindicatelor au declarat că nu au fost consultați cu privire la această schimbare, în ciuda unui Ordin care impune acest lucru. A fost, pur și simplu, o decizie unilaterală a șefului Poliției Giurgiu!

„Colegii sunt revoltați de acest aspect și au ieșit în stradă. Județul Giurgiu este un județ mare, care pornește de aici, de la malul Dunării și merge până în nordul Bucureștiului. Vă dați seama că vor fi foarte mari probleme legate de prezența polițistului la program.

Sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Din cauza deficitului de personal oamenii sunt nevoiți să vină din timpul lor liber, și vă dați seama, vinerea sau când traficul este aglomerat – lunea, duminica, sâmbăta – cât de greu este pentru un polițist să vină la un program de 8 ore, să se prezinte urgent la servici când este chemat peste program. Nemaivorbind de creșterea cheltuielilor cu privire la transport”, a declarat Marius Ionescu – vicepreședinte în Biroul Executiv Central al SNPPC, citat de jurnalgiurgiuvean.ro.

La rândul său, conducerea IPJ Giurgiu a transmis astăzi că dispoziția de schimbare a programului de lucru al polițiștilor de la tura de 12 la cea de 8 ore a fost emisă „pentru eficiența folosirii resurselor și pentru îmbunătățirea calității serviciului polițienesc asigurat cetățenilor”.

Protestatarii speră că șeful IPJ Giurgiu va tine cont de doleanțele lor și va reveni asupra deciziei luate. În caz contrar, spune Marius Ionescu, se ia în calcul și o acțiune în instanță. De asemenea, s-ar putea apela și la alte forme de protest.

„Poate că vor închide colegii telefoanele și nu vor mai răspunde la ele, căci sunt telefoane personale și nu îi poate obliga nimeni să răspundă. Poate nu vor mai veni atunci când vor fi chemați peste programul de lucru. Vom vedea…Ne vom consulta cu membrii de sindicat și vom ține cont de ce vor hotărî aceștia”.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro