Orange si Guvernul României semnează un acord în vederea fuzionării Orange România și Orange Romania Communications

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Orange si Guvernul României semnează un acord în vederea fuzionării Orange România și Orange Romania Communications

Orange România, operatorul de telefonie mobilă numărul unu din România, a anunțat semnarea unui acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru fuziunea Orange România S.A. și Orange Romania Communications S.A. Această tranzacție reprezintă un pas important în ambițiile Orange de a fi alegerea preferată a clienților pentru servicii convergente pe piața din România.

Acordul vine în urma achiziționării de către Orange a unei participații de 54% în Orange Romania Communications în septembrie 2021. Conform noii structuri, Orange va deține 80% din capitalul social și drepturile de vot ale entității rezultate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va deține 20%.

Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022, în timp ce Orange Romania Communications a raportat venituri de 513 milioane de euro în același an. Această tranzacție va consolida poziția de lider a Orange pe piața românească și va sprijini ambiția companiei de a deveni furnizorul preferat de servicii convergente, fix-mobil, atât pentru segmentul de consum, cât și pentru cel de afaceri.

Finalizarea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2024, iar aceasta va genera sinergii importante prin optimizarea conținutului, a costurilor rețelei fixe și IT și simplificarea guvernanței corporative.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepreședinte executiv, CEO al Orange în Europa, a declarat că semnarea acestui acord va consolida poziția Orange pe piața românească și va aduce compania mai aproape de obiectivul de a fi un operator telecom convergent complet.

Julien Ducarroz, CEO al Orange România, a subliniat că acest acord reprezintă un moment crucial în istoria companiei și confirmă încrederea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării în ambițiile strategice ale Orange România.

Orange este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu venituri de 43,5 miliarde de euro în 2022 și 137.000 de angajați la nivel mondial. Compania are o bază totală de clienți de 296 de milioane la nivel mondial și este prezentă în 26 de țări. Orange își propune să consolideze poziția de lider prin calitatea serviciilor și prin planul strategic “Lead the Future”.

Tranzacția dintre Orange România și Orange Romania Communications va aduce beneficii societății în ansamblu, prin stimularea investițiilor și a concurenței în sectorul telecomunicațiilor din România. Acest pas va contribui la dezvoltarea infrastructurii de comunicații și la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților, atât în segmentul rezidențial, cât și în cel de afaceri.

Informatia a fost publicata pentru prima data de newsroom.orange.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro