“O scurtă istorie a secției de canotaj înființată la finalul anului trecut pentru toți iubitorii clubului RAPID”

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

În anii ’20, clubul CFR a avut prima secție de canotaj. După război, această ramură sportivă a dispărut din club, dar a fost recent repusă în drepturi în 2022. Anul acesta, sportivii de la această secție au început să participe la competiții, iar acum ținem pumnii strânși pentru Andrada Moroșanu și Bogdan Băitoc, care fac parte din lotul național la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Andrada Moroșanu face parte din echipajul feminin de 4 vâsle, iar Bogdan Băitoc face parte din echipajul masculin de 8+1. În afară de lupta pentru medalii la Campionatele Mondiale, ei se află și în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Pentru echipajul feminin de 4 vâsle, calificarea la JO este posibilă dacă se clasează în primele 7 locuri în finală. La această competiție participă un total de 13 echipe. În ceea ce privește echipajul masculin de 8+1, aceștia se vor califica la JO dacă se clasează în primele 5 poziții în finală, unde vor concura 10 echipe.

Andrada Moroșanu și Bogdan Băitoc sunt însoțiți la Belgrad de antrenorii Veronica Cochela și Sorin Băhnărel. Dacă nu reușesc să se califice la JO 2024 la această competiție, echipele participante la Belgrad mai au o șansă de a obține calificarea în martie anul viitor, într-o altă regată desfășurată la Lucerna.

Sportivii de la secția de canotaj a Rapidului își desfășoară antrenamentele pe lacul Snagov și în Italia. De asemenea, în curând va fi inaugurată prima pistă olimpică de canotaj din România, pe lacul Pantelimon.

Finalele Campionatelor Mondiale de canotaj sunt transmise de postul Prima TV și pot fi urmărite și pe link-ul: [https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/](https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/)

Le urăm mult succes echipajelor românești și sperăm să obțină rezultate bune la Campionatele Mondiale și să se califice la Jocurile Olimpice din 2024!

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Prima secție de canotaj a apărut în anii ’20 pe când clubul se numea CFR. După razboi, canotajul a dispărut din club și a fost repus în drepturi în 2022! Anul acesta sportivii acestei ramuri sportive au început să ia parte la competiții. Săptămâna aceasta ținem pumnii strânși pentru Andrada Moroșanu și pentru Bogdan Băitoc, care fac parte din lotul național care participă la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Andrada Moroșanu face parte din echipajul feminin de 4 vâsle iar Bogdan Băitoc din cel masculin de 8+1. Dincolo de lupta pentru medaliile mondiale, în joc este si calificarea la JO Paris 2024.

Echipajul feminin de 4 vâsle – W4 – se califică la JO daca se clasează pe unul dintre primele 7 locuri. În finală concurează 13 echipaje.

Echipajul masculin de 8+1 – M8+ – merge la JO dacă în finală ocupă una dintre primele 5 poziții. În finală vor lua startul 10 echipaje.

Cei doi sportivi ai Rapidului sunt însoțiți la Belgrad de antrenorii Veronica Cochela și Sorin Băhnărel.

Echipajele care concurează la Belgrad și nu obtin calificarea pentru JO 2024, mai au o singură șansă de a atinge acest deziderat. În martie anul viitor, în regata de la Lucerna, se livrează ultimele locuri pentru Jocurile Olimpice.

Sportivii rapidiști din secția de canotaj își desfășoară antrenamentele pe lacul Snagov și în Italia. La jumătatea acestei luni, pe lacul Pantelimon va fi inaugurată prima pista olimpică de canotaj din România.

Finalele Campionatelor Mondiale de canotaj sunt transmise de postul Prima Tv și pot fi văzute și pe acest link: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

Mult succes!


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro