Mircea Geoană vizitează unitățile industriale de producere a armamentului în Dâmbovița, în timp ce participă și la festivitățile de deschidere a anului școlar

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Educația este cheia succesului personal și profesional – incomod-media.ro

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vizitat astăzi județul Dâmbovița într-o misiune de a vedea unitățile industriale de producere a armamentului. Această vizită a stârnit curiozitatea multor oameni, iar Geoană a explicat că a venit să vadă cum se prezintă învățământul în satele din România și să se familiarizeze cu problemele specifice acestor comunități.

În timpul deplasării sale, secretarul adjunct NATO a ales să participe la festivitățile de deschidere a noului an școlar la Școala Gimnazială de la Ghergani și la Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari. Geoană a mărturisit că a ajuns în Răcari printr-un accident fericit, fiind sfătuit de un prieten să viziteze acest oraș, unde sunt niște oameni excepționali.

Într-un discurs ținut în fața celor prezenți la deschiderea anului școlar, Geoană a subliniat importanța educației și a luptei împotriva abandonului școlar. El a remarcat că în localitățile urbane mari situația este mai bună, dar în restul țării există o problemă serioasă cu educația. Vizita sa în Răcari a avut scopul de a vedea situația din teren și a constatat că este vorba despre o comunitate vibrantă, cu un nucleu de excelență.

Secretarul general adjunct NATO a vorbit și despre sacrificiul părinților și greutățile cu care aceștia se confruntă. Mulți români pleacă la muncă în străinătate, iar copiii rămân singuri acasă. Geoană și-a exprimat dorința de a reda copiilor șansa de a face școală și de a avea un viitor. El a subliniat că o națiune fără educație bună nu are viitor și că România nu trebuie să se dea bătută.

În final, Mircea Geoană le-a urat copiilor și cadrelor didactice un an școlar încărcat de realizări. Această vizită a înaltului demnitar NATO a arătat interesul și sprijinul Alianței Militare Nord-Atlantice față de România și a adus o lumină de speranță în lupta împotriva abandonului școlar.

Sursa: incomod-media.ro

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, s-a aflat astăzi, 11 septembrie 2023, în județul Dâmbovița. Înaltul demnitar al Alianței Militare Nord Atlantice a venit pentru a vedea unitățile industriale de producere a armamentului. Asta fiindcă, singur a afirmat, mulți poate se întreabă ce caută Geoană în județ.

Și, cum s-a întâmplat ca deplasarea să se nimerească în prima zi a noului an școlar, Mircea Geoană a ales, de pe traseu, să participe la festivitățile de deschidere la Școala Gimnazială de la Ghergani și la Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari. A spus secretarul adjunct NATO că a ajuns la Răcari printr-un accident fericit. Există și din astea! Un prieten de al său de-o viață a aflat că vine în Dâmboviţa și i-a sugerat că trebuie să meargă neapărat pe la Răcari, fiindcă aici sunt niște oameni excepționali.

A mai precizat Mircea Geoană în fața celor care au participat la deschiderea Anului școlar 2023-2024 la Ghergani că a vrut să vadă cum se prezintă învățământul în satele României, în orașele mai mici, că avem o problemă cu educația, cu abandonul școlar. Dacă în localitățile urbane mari lucrurile merg un pic mai bine, în rest, situația este mai complicată. Așa că, după cum a mărturisit demnitarul de față cu primarul Marius Caravețeanu, cu cadrele didactice și cu elevii, a venit în orașul Răcari nu să vorbească prea mult, ci să vadă, iar ceea ce a văzut pare că l-a mulțumit. A spus că este geambaș vechi și a sesizat rapid că are de-a face cu o comunitate vibrantă.

„Aici este un nucleu de excelență, un loc unde copiii aceștia vor avea un viitor. Pentru că aici, la Ghergani, astăzi, punem bazele șantierelor viitorului. Cum sădim astăzi, așa vom avea mâine”, a adăugat Mircea Geoană.

A mai vorbit secretarul general adjunct NATO dar nu mult, după cum s-a exprimat, despre sacrificiul părinților, despre greutățile cu care aceștia se confruntă, despre viața complicată pe care o ducem. Mulți români pleacă la muncă în străinătate, iar copiii rămân singuri acasă.

„Încurajarea mea și într-un fel ambiția mea este să redăm copiilor noștri șansa de a face școală. Dacă faci școală, ai viitor. Trebuie ca fiecare copil al acestei țări să poată fi in situația de a se duce oriunde în lumea asta, să aibă o șansă să fie cel mai bun. O națiune fără educație bună nu are viitor. Națiunea noastră nu are voie să se dea bătută”, a spus Mircea Geoană, după care le-a urat copiilor și cadrelor didactice să aibă un an școlar încărcat de realizări.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro