METEO: REZERVA DE UMIDITATE…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

REZERVA DE UMIDITATE

GRÂUL DE TOAMNĂ

La data de 24 Aprilie 2023, în cultura grâului de toamnă, gradul de aprovizionare cu apă al solului pe adâncimea 0-100 cm, se încadrează în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana și Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Munteniei și a Moldovei, izolat sud-vestul și estul Dobrogei.
Rezerva de umiditate din sol prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică), pe suprafețe agricole extinse din Dobrogea, local în nordul, nord-estul și estul Munteniei, sudul, estul, sud-estul, izolat centrul Moldovei, nord-vestul Banatului.

PORUMB

În stratul 0-20 cm (ogor), rezerva de apă a solului se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime în cea mai mare parte a teritoriului agricol. Izolat în estul Munteniei se înregistrează deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată).

SURSA: Laborator Agrometeorologie, ANMData: 2023-04-24 12:29:31

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro