„Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc.”…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc. Sergentul major Răzvan Slujitoru, sanitar principal pe Fregata „Regina Maria” de 5 ani de zile ne povestește despre cum se manifestă răul de mare, cum poate fi ameliorat și despre provocările medicale care pot apărea pe mare. Acesta spune că răul de mare este mai puternic la început, dar trece cu timpul și se poate gestiona destul de ușor. Se poate manifesta prin simptome precum somnolență, greață sau vărsături. Răul de mare poate fi ameliorat prin privirea orizontului și hidratare corespunzătoare. Dacă nu funcționează, se pot lua pastile împotriva răului de mare. Sanitarul subliniază că răul de mare nu constituie un impediment, atât timp cât există personal medical specializat la bordul navei. El mai menționează că cele mai mari provocări pentru un sanitar al unei nave sunt ieșirile pe mare, care pot implica situații neașteptate. Echipajul trebuie să aibă viza medicală de îmbarcare valabilă și cabinetul medical al fregatei este pregătit să preia urgențe și să evacueze pacienții la cel mai apropiat spital din zonă. Sanitarul subliniază importanța lucrului în echipă și legătura strânsă dintre membrii echipajului pentru a face față tuturor provocărilor.

„Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc.”

Sergentul major Răzvan Slujitoru, sanitar principal pe Fregata „Regina Maria” de 5 ani de zile ne povestește despre cum se manifestă răul de mare, cum poate fi ameliorat și despre provocările medicale care pot apărea pe mare.

„Răul de mare este mai puternic la început, când mergi pe vas, iar organismul nu este încă obișnuit.

Odată cu timpul acest rău de mare trece. Acesta se poate gestiona destul de ușor. Răul de mare se poate manifesta printr-o simptomatologie diversă precum stări de somnolență, greață sau vărsături.

Răul de mare poate fi ameliorat prin privirea orizontului, acest lucru ne poate calma. De asemenea, o bună hidratare ajută la ameliorarea răului de mișcare din timpul plecărilor pe mare. Dacă nici una dintre aceste variante nu funcționează, se pot administra pastile împotriva răului de mare.

Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc. Răul de mare nu constituie un impediment. Atât timp cât la bordul navei există personal medical specializat, totul este în regulă.

Cele mai mari provocări pentru un sanitar al unei nave sunt chiar ieșirile pe mare, care includ diferite situații neașteptate. Când ieșim pe mare, toți membrii echipajului trebuie să aibă viza medicală de îmbarcare valabilă, asta rezultă că nu au probleme de sănătate care ar periclita ieșirea pe mare sau activitățile desfășurate în larg.

Cabinetul medical al fregatei este suficient de pregătit astfel încât să preluăm urgențe, să stabilizăm pacientul, iar apoi să îl evacuăm cu elicopterul sau cu barca, pentru a fi transportat la cel mai apropiat spital din zona în care ne aflăm.

Noi suntem o echipă, niciodată nu lucrăm unul fără celălalt. În permanență am nevoie de colegii mei, iar aceștia au în permanență nevoie de mine. În marină suntem foarte uniți. Suntem mereu legați unii de alții, ca un lanț. Dacă o verigă s-a rupt, se va rupe tot lanțul, dar dacă toate verigile sunt puternice și unite, lanțul va fi puternic. Astfel, luptăm pentru un scop comun și mergem toți în aceeași direcție.

Foto: Cpt. Gabriel Chiriloiu

#MApN #sanitar #FregataReginaMaria


Data: 2023-08-11 19:12:03

Foto: Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de AI Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Dream with Us graphic, showing a female African American dreaming up aeronautics ideas.

Explorarea Lunii, Europa si Telescoapele

NASA a furnizat imagini cu rezoluție înaltă ale stratului de gheață al lui Europa NASA a lansat imagini spectaculoase ale...

Read More...

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core Introducere Trunchiul reprezintă baza corpului uman și este esențial pentru menținerea...

Read More...

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice Vikingii au fost cunoscuți drept războinicii neînfricați ai Europei medievale, dar puțini...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro