Lucrări de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Igienizare! ABA Banat continuă lucrărie de curățare și întreținere a malurilor din Lugoj

Lucrările de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj au început încă din luna februarie, odată cu intervenția lucrătorilor din cadrul Administrației Bazinale a Apelor (ABA) Banat, de la formația Lugojel și FIOM. Aceștia au demarat acțiunile de tăiere a vegetației și toaletare a copacilor de pe malurile râului, în vederea creșterii capacitații de transport și reducerea rugozității albiei, în scopul reducerii pericolului inundațiilor, în special la viituri.

Într-o a doua etapă, lucrările s-au extins și pe malul drept al râului Timiș, în zona cartierului Cotul Mic, unde s-a efectuat o lucrare de decolmatare pe o lungime de 650 de metri. Această acțiune vine în completarea măsurilor de igienizare și întreținere a albiei râului, contribuind la prevenirea riscului de inundații în zonă.

Recent, Administrația Bazinală a Apelor Banat a primit aprobările necesare de la Ocolul Silvic Lugoj și a continuat lucrările de defrișare și curățare a malurilor râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe ambele părți ale râului. De asemenea, se va interveni și în zona insulei din apropierea Sălii de sport Ioan Ghermănescu, unde se va curăța vegetația în exces.

Cu toate acestea, progresul acestor lucrări este influențat de nivelul apei din râu, deoarece utilajele nu pot pătrunde pe terenul impracticabil. Eforturile sunt coordonate de formațiile de lucru ale Sistemelor Hidrotehnice care fac parte din cadrul SGA Timiș, asigurând mijloacele auto, utilajele, sculele și uneltele necesare, precum și forța de muncă.

În final, aceste acțiuni de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj reprezintă un pas important în gestionarea riscului de inundații în zonă și în asigurarea unui mediu mai sigur și mai curat pentru comunitatea locală.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Încă din luna februarie, lucrătorii din cadrul Administrației Bazinale a Apelor (ABA) Banat, de la formația Lugojel și FIOM, au început lucrările de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj.

Aceștia au început cu tăierea vegetației și toaletarea copacilor de pe malul stâng al Timișului, în intravilanul localității, iar de la mijlocul lunii martie s-au ocupat de copacii și vegetația crescută în exces de pe malul drept, în aceeași locație, pe o distanță de doi kilometri.

De asemenea, pe malul drept în zona cartierului Cotul Mic pe o lungime de 650 metri s-a efectuat și o lucrare de decolmatare.

”Scopul acestor lucrări este de a crește capacitatea de transport și reducerea rugozității albiei râului, în vederea reducerii pericolului inundațiilor, în principal la viituri. Pe tronsoanele menționate a fost îndepărtată vegetația ierboasă și arboricolă din albia majoră și de pe digurile de apărare”, a transmis ABA Banat.

Între timp, ABA Banat a primit aprobările de la Ocolul Silvic Lugoj și continuă lucrările de defrișare și curățare a malurilor râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe ambele părți. Totodată, se va curăța și vegetația de pe insula din zona Sălii de Sport Ioan Ghermănescu.

Deoarece utilajele nu pot pătrunde când terenul este impracticabil, terminarea acestor lucrări depinde foarte mult de nivelul apei.

Mijloacele auto, utilajele, sculele și uneltele folosite, cât și forța de muncă necesară sunt asigurate de formațiile de lucru ale Sistemelor Hidrotehnice care aparțin de SGA Timiș.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Timișorenii invitați să admire prima expoziție nocturnă a mașinilor de epocă, la Noaptea Muzeelor!

Retromobil Timiș strălucește în lumina nopții la Noaptea Muzeelor 2024

Timișoara va găzdui o premieră în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, organizat de Retromobil Timiș. Începând cu ora 20:00,...

Read More...

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro