“Lansarea Exercițiului Valahia 2023”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Lansare Exercițiu Valahia 2023

Marți, 19 septembrie a.c., Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a organizat la Hotel Marshal Garden București, evenimentul de lansare al Exercițului Național Valahia 2023.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția gestionării situațiilor de urgență nucleară și radiologică, aducând împreună forțele și expertiza CNCAN, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și alte entități naționale esențiale. De asemenea, evenimentul a avut suportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică de la Viena (AIEA) și al Autorității pentru Radioprotecție din Norvegia (DSA).

La eveniment au participat reprezentanți ai DSU, ai ambasadelor țărilor partenere, oficiali ai Guvernului României și ai altor instituții implicate, demonstrând angajamentul ferm al României în promovarea securității nucleare și radiologice.

Totodată, șeful DSU, dr. Raed Arafat a participat la lansarea exercițiului printr-o intervenție online, în cadrul căreia a subliniat importanța pregătirii continue pentru orice scenariu: “Exercițiu Valahia 2023 este menit să evalueze modul în care suntem pregătiți, dacă pregătirea noastră este bună și totodată, să descopere care sunt vulnerabilitățile noastre, ce trebuie să facem ca să ne pregătim mai bine, astfel încât să creăm proceduri de intervenție mai bune decât am avut până acum.”

În contextul actual al securității globale, Exercițiul Național Valahia 2023 reprezintă un exemplu concret de pregătire și cooperare la nivel național și internațional pentru a face față situațiilor de urgență.

#DSU #IGSU #exercitiu #Valahia2023 #securitatenucleară


, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Trecerea în neființă a general-locotenentului Ionel CRĂCIUN

Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a domnului general-locotenent (rtg) dr.ing. Ionel CRĂCIUN, fost comandant al pompierilor din...

Read More...

Medaliații la individual și la echipe la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică

Recent, la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică, s-au acordat medalii la nivelul Junioare II, Nivel...

Read More...

Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro