“Lansarea Exercițiului Valahia 2023”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Lansare Exercițiu Valahia 2023

Marți, 19 septembrie a.c., Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a organizat la Hotel Marshal Garden București, evenimentul de lansare al Exercițului Național Valahia 2023.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția gestionării situațiilor de urgență nucleară și radiologică, aducând împreună forțele și expertiza CNCAN, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și alte entități naționale esențiale. De asemenea, evenimentul a avut suportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică de la Viena (AIEA) și al Autorității pentru Radioprotecție din Norvegia (DSA).

La eveniment au participat reprezentanți ai DSU, ai ambasadelor țărilor partenere, oficiali ai Guvernului României și ai altor instituții implicate, demonstrând angajamentul ferm al României în promovarea securității nucleare și radiologice.

Totodată, șeful DSU, dr. Raed Arafat a participat la lansarea exercițiului printr-o intervenție online, în cadrul căreia a subliniat importanța pregătirii continue pentru orice scenariu: “Exercițiu Valahia 2023 este menit să evalueze modul în care suntem pregătiți, dacă pregătirea noastră este bună și totodată, să descopere care sunt vulnerabilitățile noastre, ce trebuie să facem ca să ne pregătim mai bine, astfel încât să creăm proceduri de intervenție mai bune decât am avut până acum.”

În contextul actual al securității globale, Exercițiul Național Valahia 2023 reprezintă un exemplu concret de pregătire și cooperare la nivel național și internațional pentru a face față situațiilor de urgență.

#DSU #IGSU #exercitiu #Valahia2023 #securitatenucleară


, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro