Judecătoria Carei și procesul cu statuia autorului imnului Ungariei

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cotdianul.ro despre primarul UDMR de la Carei și procesul cu statuia autorului imnului Ungariei

Primarul UDMR de la Carei, Eugen Kovacs, se confruntă cu acuzații de abuz în serviciu în legătură cu procesul privind statuia autorului imnului Ungariei. Cotidianul.ro a publicat un articol dur, în care se afirmă că edilul șef va trebui să răspundă penal pentru această fudulie. De asemenea, procurorii din Carei și Satu Mare sunt criticați pentru modul în care gestionează acest caz, fiind numiți “vajnicii procurori careieni și sătmăreni care dorm liniștiți în cizmele statului”.

Dosarul privind contestația primarului Kovacs a fost înregistrat la Judecătoria Carei sub numărul 1681/218/2023. Contestația vizează procesul verbal de sancționare contravențională și de obligare a intrării în legalitate referitoare la amplasarea abuzivă a statuii lui Kolcsey în fața Primăriei Carei. Deși contestația a fost depusă acum 6 luni, termenul de judecată a fost fixat pentru data de 24 octombrie, chiar în ajunul Zilei Armatei. Acest lucru poate fi considerat o nouă sfidare la adresa românilor, având în vedere că de obicei se fixează termene scurte pentru astfel de cauze.

În momentul dezvelirii ilegale a statuii lui Kolcsey în fața Primăriei Carei, președinta Ungariei a participat la eveniment alături de mulți cetățeni din Ungaria. Chiar și un cor a fost adus special pentru această ocazie. În semn de protest, românii au ținut să fie prezenți cu steaguri tricolore pentru a atrage atenția asupra faptului că municipiul Carei este parte a României, chiar dacă autoritățile locale tind să ignore acest aspect și permit derapaje ale conducerii exclusiv UDMR.

Aceste acuzații și controverse aduc în prim-plan problema naționalismului și a relațiilor interetnice în România. Statuia lui Kolcsey amplasată în fața Primăriei Carei este percepută de mulți ca o provocare la adresa identității românești și ca o încercare de afirmare a identității maghiare într-un teritoriu care aparține României. Este important ca autoritățile să gestioneze astfel de situații cu responsabilitate și să promoveze dialogul și respectul reciproc între diferitele comunități etnice din țară.

În concluzie, procesul cu statuia autorului imnului Ungariei din Carei continuă să stârnească controverse și tensiuni între români și maghiari. Acuzațiile de abuz în serviciu aduse primarului Kovacs și critica la adresa procurorilor din Carei și Satu Mare indică nevoia unei analize atente a acestui caz și a modului în care autoritățile tratează problemele legate de identitatea etnică și culturală în România.

Judecătoria Carei mușamalizează procesul cu statuia autorului imnului Ungariei. Ceea ce a făcut edilul șef Kovacs miroase de la o poștă a abuz în serviciu și va trebui să răspundă penal pentru această fudulie.”, scrie cotidianul.ro într-un articol devastator la adresa primarului UDMR de la Carei, dar și la adresa procurorilor din Carei și Satu Mare despre care se afirmă că sunt “vajnicii procurori careieni și sătmăreni dorm liniștiți în cizmele statului.”

Judecătoria Carei și procesul cu statuia autorului imnului Ungariei

“La Judecătoria Carei a fost constituit și înregistrat dosarul nr. 1681/218/2023 prin care primarul Kovacs contesă procesul verbal de sancționare contravențională și de obligare a intrării în legalitate privind statuia lui Kolcsey amplasată abuziv în fața Primăriei Carei. Deși contestația a fost depusă de 6 luni, termenul de judecată a fost fixat pentru data de 24 octombrie, în ajunul Zilei Armatei, fapt care poate fi considerat drept o nouă sfidare la adresa românilor. În condițiile  în care, de regulă, în astfel de cauze se fixează termene scurte, de 2-3 săptămâni, iar rolul  instanței careiene nu este deosebit de încărcat.

La acțiunea de dezvelire  ilegale a statuii lui Kolcsey în fața Primăriei Carei a participat președinta Ungariei alături de foarte mulți cetățeni din Ungaria, inclusiv un cor a fost adus pentru acest scop. Românii vrednici au ținut să fie prezenți cu o mare de steaguri tricolore românești pentru a atrage atenția asupra faptului că municipiul Carei este un oraș din România chiar dacă autoritățile  fac abstracție de acest fapt de multe ori și permit tot felul de derapaje ale conducerii exclusiv UDMR.”, scrie Buletin de Carei

Stirea a aparut pentru prima dată în Glasul.info.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info

Sursa si foto: Glasul.info
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro