Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și locuitorii din oraș simt și văd implicarea continuă a primarului în proiectele de dezvoltare locală. Chiar dacă stilul său nu este pe placul tuturor, cei care îl cunosc și îl apreciază înțeleg că proiectele mari necesită efort și răbdare.

Unul dintre cele mai mari proiecte în desfășurare în Răcari este extinderea rețelelor de apă și canalizare. Acest proiect, care implică lucrări pe zeci de străzi simultan, aduce un grad maxim de disconfort pentru locuitori. Cu toate acestea, primarul Caravețeanu supraveghează personal lucrările pentru a se asigura că totul se desfășoară corect și la timp.

Finanțarea acestor proiecte vine din două surse diferite. Unul dintre proiecte este implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Campania de Apă Târgoviște Dâmbovița, și acoperă cartierele Răcari, Ghergani și Mavrodin. Celălalt proiect a primit finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și vizează localitățile Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești.

În plus, Primăria Răcari a obținut recent finanțare pentru alte două lucrări importante pentru comunitatea locală: construirea unui pod peste râul Colentina în satul Stănești și realizarea de poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale, inclusiv pentru biciclete și trotinete electrice.

Este de apreciat efortul și implicarea administrației locale din Răcari în dezvoltarea infrastructurii orașului și a satelor componente. Este important ca astfel de proiecte să fie monitorizate atent pentru a se asigura că vor aduce beneficii durabile comunității locale.

Sursa: incomod-media.ro

Orașul Răcari, cu toate satele componente, este în această perioadă, șantier în lucru. Și, nu, nu are legătură cu faptul că se apropie campania electorală. La Răcari, s-a văzut și s-a simțit permanent implicarea administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu – un om căruia nu îi plac lucrurile făcute la întâmplare. Evident, stilul acesta nu place tuturor, însă oamenii care au „ochi să vadă” apreciază munca depusă, înțeleg că proiectele mari nu devin realitate bătând din palme, ci, dimpotrivă, necesită mult efort. Și răbdare, din partea tuturor!

Spre exemplu, în prezent sunt în derulare lucrările la rețelele de apă și canalizare. Este vorba despre cea mai mare investiție care se realizează în Răcari, proiect care vine „la pachet” cu un grad maxim de disconfort. Se fac săpături pe zeci de străzi în același timp, se întrerupe circulația rutieră pentru mai multe zile și tot așa… Primarul Caravețeanu este prezent zi de zi pe șantier, fiindcă vrea să se asigure că totul se execută corect și la timp. De asemenea, în stilul cu care ne-a obișnuit încă de la preluarea primului mandat de edil, în 2008, menține o legătură strânsă cu locuitorii orașului, cărora le furnizează în timp util informații cu privire la toate investițiile aflate în implementare.

Dacă ne raportăm la sursa de finanțare, vorbim practic despre două proiecte care au ca finalitate extinderea / înființarea sistemului de apă și canalizare în orașul Răcari, cu satele componente. Unul este implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Campania de Apă Târgoviște Dâmbovița, și include cartierele Răcari, Ghergani și Mavrodin. Al doilea proiect a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și include localitățile Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești. În ambele cazuri, startul lucrărilor s-a dat anul trecut, în luna februarie.

De precizat că, tot prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Răcari a obținut finanțare, în luna februarie a acestui an, pentru alte două lucrări importante pentru comunitatea locală, respectiv: construire pod peste râul Colentina, în satul Stăneşti (2,874,198.87 lei), și pentru realizarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice (2,403,542.06 lei).

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rolul esențial al unui raport echilibrat de macro și micronutrienți în menținerea sănătății

Rolul esențial al unui raport echilibrat de macro și micronutrienți în menținerea sănătății Nutriția reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai...

Read More...

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate Babilonul, unul dintre cele mai vechi orașe din istorie, ascunde numeroase secrete și...

Read More...

Record de turnee de șah în acest weekend

În acest weekend, România a înregistrat un record de turnee de șah, cu un total de 1603 de jucători...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro