Inchiderea unor sectoare de drumuri în județul Tulcea din cauza condițiilor meteo

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
COD ROȘU de vânt la Tulcea! Drumuri închise circulației!

Circulația rutieră pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost închisă începând cu ora 7 dimineața, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău. Decizia a fost luată în urma avertizării cod roșu emisă de ANM și restricția va fi valabilă până la ora 14, cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației meteorologice. În același timp, în județul Tulcea, 8 sectoare de drumuri naționale și județene au fost închise circulației publice, iar 33 de localități se află fără energie electrică. În intervalul 4:30-8:00, numărul unic de urgență 112 a primit peste 40 de apeluri, majoritatea referitoare la copaci căzuți pe carosabil și autoturisme blocate. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în afara localităților și să se informeze din surse oficiale despre starea drumurilor. Meteorologii avertizează că urmează viscol puternic în județul Tulcea, cu rafale de vânt de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero până la ora 10 dimineața. În acest context, un sector de drum județean, Tulcea – Agighiol, a fost închis circulației rutiere, iar intervenția autorităților este dificilă din cauza vizibilității zero. În plus, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat închiderea mai multor sectoare de drumuri naționale din cauza vizibilității scăzute și a zăpezii spulberate de viscol.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Update ora 9.00

Potrivit unui anunț al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, începând cu ora 7.00 s-a închis circulația rutieră pe Podul suspendat peste Dunăre.

,,Având în vedere avertizarea cod roșu emisă de ANM, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, s-a luat decizia ca circulația rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7.00-14.00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situația o impune.” se arată în comunicatul DRDP Buzău.

Update ora  8.45

SITUAȚIE ÎN JUDEȚUL TULCEA

8 sectoare de drumuri naționale și județene erau închise circulației publice pe raza Județului Tulcea

– DN 22A – CIUCUROVA TOPOLOG – LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA

– DN 22D – HORIA – POPASUL CERBULUI

– DN 22D – CIUCUROVA – 2 CANTOANE.

– DN 22 – TULCEA – BAIA – LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA

– DN 22D – MĂCIN – CERNA – HORIA

– DJ TULCEA – AGIGHIOL

– DN 22A – CATALOI -CIUCUROVA

– DN 22 – SMÂRDAN MĂCIN

– DN 22F – NALBANT HORIA

– DN 22E – GARVĂN – I.C. BRĂTIANU

 

LOCALITĂȚI FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ – 33

– JURILOVCA

– MALCOCI

– NUFĂRU

– DOROBANȚU

– VALEA NUCARILOR

– AGIGHIOL

De la ora 4:30 și până la ora 08:00 au fost înregistrate peste 40 de apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care au fost semnalate diferite situații de urgență. Ponderea cea mai mare a solicitărilor au vizat copaci ori crengi căzute pe carosabil și autoturisme și au fost semnalate 15 autoturisme blocate ori care nu au mai putut înainta. În aceste autoturisme sunt 32 de pasageri.

Toate forțele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea sunt la datorie și intervin pentru gestionarea situațiilor de urgență.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Drumurilor Naționale și județene intervin cu utilaje pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

FACEM ÎNCĂ O DATĂ UN APEL CĂTRE CETĂȚENI SĂ EVITE DEPLASRILE ÎN AFARA LOCALITĂȚILOR, IAR DACĂ NU POT AMÂNA SĂ SE INFORMEZE DIN SURSE OFICIALE DESPRE STAREA DRUMURILOR.

Update ora 8.30

Meteorologii spun că urmează viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi vizibilitate redusă spre zero pentru județul Tulcea, cel puțin până cel devreme la ora 10.00! Recomandarea autorităților este să țineți cont de aceste avertizări.

Update ora 8.00

Pentru moment, doar un singur sector de drum județean, Tulcea – Agighiol (DJ 222) este închis circulației rutiere.

Potrivit ISU Delta, pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero.

Din această dimineață, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a  anunțat închiderea unor sectoare de drumuri naționale pentru toate categoriile de autovehicule:

Din cauza vizibilității scăzute cauzate de zăpada spulberată de viscol,se închid următoarele sectoare de drum:
-DN 22A km 35+700 – 85+925 ora 05:00 ( Ciucurova – Harsova )
-DN 22D km 40+000 – 52+862 ora 05:00 ( Horia – Ciucurova )
-DN 22D km 52+862 – 81+325 ora 06:30 (Ciucurova – 2 Cantoane)
-DN 2A km 116+000 – 186+000 ora 05:30 ( Giurgeni – Mihail Kogalniceanu )
-DN 2A KM 186+000 – 196+000 ora 06:30 (Mihail Kogalniceanu – Ovidiu)
-DN 22 km 178+625 – 287+000 ora 06:00 ( Tulcea – Ovidiu ).

 



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Sfaturi de moda pentru sezonul primavara-vara 2024

Iulius Town propune sugestii interesante pentru garderoba de primavara-vara 2024 Pentru cei care abia asteapta sa-si actualizeze garderoba pentru sezonul...

Read More...
NASA Earns Best Place to Work in Government for 12 Straight Years

NASA, Cel Mai Bun Loc de Muncă în Guvernul Federal – 2023

NASA a fost desemnată joi ca fiind cel mai bun loc de muncă în guvernul federal în 2023 -...

Read More...
Prezentare de carte Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european – Academia Română, Filiala Iași

Mazzini și românii: Apostolul națiunii și Risorgimento-ul european

Evenimentul de prezentare a cărții "Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european" va avea loc la Facultatea de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro