Ghid de călătorie Mysore – Vizitați orașul Sandalwood

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
city guide

Mysore este al doilea oraș ca mărime din Karnataka și acesta a servit drept capitală a dinastiei Wodeyar. Mysore este numit orașul palatelor și remarcat pentru arhitectura sa frumoasă. Acesta a fost cândva un oraș somnoros, dar apoi a evoluat într-un oraș de apartamente, complexe, supermarketuri, mall-uri și companii IT. Deși există o creștere rapidă către modernitate, cultura veche și tradițională este încă păstrată.

Mysore a devenit unul dintre centrele turistice importante din Karnataka și dacă doriți să vizitați Mysore, atunci ar trebui să vă uitați la ghidul de călătorie Mysore potrivit care vă va ajuta să vă planificați călătoria. Există un aeroport intern situat la o distanță de 12 kilometri de orașul principal. Mysore Junction este una dintre cele mai aglomerate gări din Karnataka și există trenuri frecvente de aici către Bangalore. Pentru a vă deplasa prin oraș, aveți de ales între autobuze, mașini și auto-ricșă.

Un călător pentru prima dată i-ar plăcea să exploreze toate locurile de interes din Mysore. Dacă doriți să vizitați toate aceste locuri pe îndelete, atunci trebuie să stați la Mysore cel puțin patru sau cinci zile. Unele grupuri de turism și corporația de transport de stat organizează excursii de o zi și acoperă toate locurile importante într-o singură zi.

Palatul Mysore este locul important pe care nu trebuie să-l vizitați. Acesta este un palat frumos construit, cu uși din lemn de trandafir cu sculptură ornamentală și lucrări de fildeș încrustate. Aici puteți vedea picturi în mărime naturală și realiste ale membrilor familiei regale. Palatul este iluminat cu aproape 1.00.000 de becuri în weekend și sărbători naționale, între orele 19:00 și 20:00.

Grădina Brindavan este unul dintre cele mai frumoase locuri care oferă o sărbătoare bună pentru ochi. Fântâna muzicală și spectacolul de lumini și sunet este preferatul tuturor. Trebuie să vă opriți la standul principal de autobuz de la Cercul Krishna Rajasagar dacă doriți să ajungeți în acest loc cu autobuzul. Unul dintre sanctuarele hinduse importante din Mysore este Chamundi Hills și aici se află o faimoasă statuie Nandi.

Alte locuri de interes din Mysore sunt Palatul și Galeria de Artă Jagmohan, Palatul Lalit Mahal, Biserica Sf. Filomena, Karanji Kere, Conacul Jayalakshmivilas și Grădina Zoologică din Mysore. Grădina Zoologică Mysore este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume și milioane de oameni vizitează aici în fiecare an. Grădina zoologică are, de asemenea, case de reproducere a animalelor, iar unele dintre animalele găsite aici sunt tigri regali Bengal, elefanți, tigri albi, girafe, urs negru din Himalaya, păună albă și rinocer african.

Mysore este renumit pentru sariurile de mătase și sculpturile din lemn de santal. Dacă vizitați Cauvery Arts and Crafts Emporium situat pe Sayaji Road, atunci puteți cumpăra niște bețișoare tradiționale de tămâie, păpuși Chenaptna și jucării din lemn și figurine din lemn de santal. Mysore este remarcat și pentru Mysore pak, dulceața dreptunghiulară și Mysore Masala Dosa. Pentru a vă bucura de toate aceste plăceri, s-ar putea să găsiți un loc confortabil unde să stați și să mâncați. Un ghid de călătorie bun din Mysore vă va ajuta să aflați cele mai bune hoteluri și restaurante din Mysore.

Source by Suhaina Mazhar Sumazla
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro