Flight Cirkus Jam: Spectacolul Magiei și Focului la Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Fundatia Flight va participa la sarbatoarea de celebrare a orasului Timisoara, care va avea loc intre 6 si 8 octombrie, pe firul viu al Begai. In cadrul evenimentului, timisorenii sunt invitati sa redescopere orasul si bucuria de a fi impreuna, la Flight Cirkus Jam, care va avea loc pe Podul de Fier din Iosefin, in data de 8 octombrie intre orele 16.00 si 19.30.

Aceasta manifestare va aduce elementele primordiale – pamant, apa, aer si foc – intr-un spectacol interactiv realizat de artistii maghiari. Intre orele 16 si 18, trei animatori vor sustine diverse jonglerii demonstrative si un show de tip aerial silk si slackline, iar apoi vor invata publicul cum sa utilizeze aceste elemente suspendate. La ora 17, tot pe Podul de Fier, va avea loc spectacolul Steam On – Steam Punk Street Show, unde publicul va fi martorul unei calatorii a celor trei artisti prin labirintul nesfarsit al spatiului si timpului pe velocipedul lor alimentat cu abur. Scopul lor este de a aduce bucurie si dragoste in lumea in care traiesc, facand oamenii sa rada si sa aplaude oriunde se duc.

De la ora 19, urmeaza spectacolul de foc al celor de la Flying Embers, intitulat Fireshow cu Hang. Acest performance va uimi prin jocul magic cu focul, cu flacari uriase, pirotehnica, jongleri impresionante si elemente acrobatice. Atat coregrafiile, cat si designul spectacolului si muzica au fost create de cei trei interpreti.

Toate spectacolele vor avea intrarea libera, iar evenimentul face parte din Programul cultural National “Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023” si este finantat prin programul Inside Timisoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Un alt proiect interesant care va fi prezentat in cadrul sarbatorii este instalatia “Let’s Get Lost in Timisoara” / “Sa ne pierdem in Timisoara”. Aceasta instalatie, conceputa de Silviu Barbul si realizata de Plexive, are ca scop unirea Timisoarei cu orasul Veszprem. Dupa ce a putut fi admirata pe strazile din Timisoara, instalatia se va muta in Veszprem, unde va putea fi vizitata din data de 5 octombrie.

Portalul luminos, format din 19 stalpi luminosi de 7 metri lungime, face ca instalatia sa arate ca un portal care te transpune acum, aici. Pe o parte a intrarii in tunel, publicul poate vizita Timisoara, iar in cealalta directie se poate bucura de Veszprem live. Aceasta instalatie isi propune sa sublinieze importanta interactiunii umane si conexiunea dintre oameni din diferite tari.

“Let’s Get Lost in Timisoara” este un simbol al conexiunii si al fraternitatii intre cele doua orase care isi propun sa straluceasca in 2023. Activitatile mentionate au fost concepute si realizate cu sprijinul Veszprem 2023, ca institutie partenera. Proiectul face parte din Programul cultural National “Timisoara Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul Over Border Culture + de Consiliul Judetean Timis prin Centrul de cultura si Arta, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Fundatia Flight nu putea lipsi de la sarbatoarea de celebrare a orasului, care se va desfasura intre 6 si 8 octombrie, pe firul viu al Begai. Astfel, timisorenii sunt invitati sa redescopere orasul si bucuria de fi impreuna, pe Podul de Fier din Iosefin, in 8 octombrie intre orele 16.00 si 19.30, la FLIGHT CIRKUS JAM

Va fi ca in povesti: pamant, apa, aer, foc, toate elementele primordiale vor fi prezente, in spectacolele interactive ale artistilor maghiari De la orele 16 si 18, trei  animatori vor face diverse jonglerii demonstrative, respectiv un show de tip aerial silk si slackline si vor invata mai apoi publicul cum sa utilizeze aceste elemente suspendate.

La  ora 17,  tot pe Podul de Fier, va avea loc spectacolul Steam On –Steam Punk Street Show. Publicul va fi martorul unei calatorii a celor trei artisti, prin labirintul nesfarsit al spatiului si timpului pe velocipedul lor alimentat cu abur. Bucuria si dragostea au disparut de mult din lumea lor, asa ca acestia au decis sa adune ce a mai ramas, din fericire, acolo. Sunt hotarati sa faca oamenii sa rada si sa aplaude oriunde ar merge, pentru ca doar asa pot salva lumea.

Mai apoi, de la ora 19, urmeaza spectacolul de foc al celor de la Flying Embers, Fireshow cu Hang, un performance care va uimi prin jocul magic cu focul. Flacari uriase, pirotehnica, jongleri impresionante si elemente acrobatice, toate vor fi prezente in show-ul artistilor maghiari. Atat coregrafiile, cat si designul spetacolului si muzica au fost create de cei trei interpreti.

La toate spectacolele intrarea este libera.

Proiectul face parte din Programul cultural National ”Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023” si este finantat prin programul Inside Timisoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Let’s Get Lost in Timisoara” / Sa ne pierdem in Timisoara” este instalatia care va uni Timisoara de Veszprem. Acesta instalatie conceputa de Silviu Barbul si realizata de Plexive, este bazata exclusiv pe interactiunea cu publicul.

Dupa ce a putut fi admirata pe strazile din Timisoara, pleaca la Veszprem, unde, din 5 octombrie, locuitorii si turistii din oras vor putea sa se bucure de ea.

Portalul luminos isi propune sa ne aminteasca tuturor cat de importanta este interactiunea umana, cum oamenii din diferite tari pot calatori si se pot conecta astazi mai usor ca niciodata. Instalatia este alcatuita din 19 stalpi luminosi de 7 metri lungime, parte a unei structuri metalice modulare, de 3 metri inaltime.

Pe o parte a intrarii in tunel publicul isi imagineaza ca poate vizita Timisoara, in timp in cealalta directie se poate bucura de Veszprem live.

Aranjamentul face ca instalatia sa arate ca un portal care te transpune acum, aici – pentru a te bucura de prezent si a descoperi Capitalele Europene ale Culturii din 2023: Timisoara si Veszprem.

„ Let’s Get Lost in Timisoara” este un simbol al conexiunii si al fraternitatii intre doua orase care isi propun sa straluceasca in 2023.

De altfel, aceste activitati au fost concepute si realizate cu sprijinul Veszprem 2023, ca institutie partenera.

Proiectul face parte din Programul cultural National ”Timisoara Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul Over Border Culture +  de Consiliul Judetean Timis prin Centrul de Cultura si Arta, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. (I.P.)

 



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Record personal pentru Stella Rutto în proba de 3000 metri obstacole, aproape de calificarea olimpică

Atleta Stella Rutto, reprezentanta clubului Dinamo, a obținut un Personal Best în proba de 3000 metri obstacole, la doar...

Read More...
[FOTO – VIDEO] Sportivii de la Voința Lugoj și-au demonstrat valoarea! Au cucerit tot la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting, de la Drobeta Turnu Severin

Judocanii de la A.C.S. Voința Lugoj triumfă la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting

Judocanii de la A.C.S. Voința Lugoj au obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting, desfășurat...

Read More...

Campionii Naționali U18 la Campionatele Naționale Individuale Outdoor U18

Campionii Naționali U18 au fost desemnați la Campionatele Naționale Individuale Outdoor U18, organizate de Florin Mergea Tennis Academy. Competiția...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro