Echipajul misiunii finale Skylab se relaxează pe USS New Orleans, nava principală de recuperare a lor, la scurt timp după aterizarea capsulei lor de comandă la ora 10:17 a.m. (CDT), pe 8 februarie 1974.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
The crewmen of the third and final manned Skylab mission relax on the USS New Orleans, prime recovery ship for their mission, about an hour after their Command Module splashed down at 10:17 a.m. (CDT), Feb. 8, 1974. The splashdown, which occurred 176 statute miles from San Diego, ended 84 record-setting days of flight activity aboard the Skylab space station cluster in Earth orbit.

Echipajul celei de-a treia și ultimei misiuni cu echipaj uman a stației orbitale Skylab se relaxează pe USS New Orleans, nava de recuperare principală pentru misiunea lor, aproximativ o oră după aterizarea capsulei lor de comandă, la ora 10:17 a.m. (CDT), pe 8 februarie 1974. Aterizarea, care a avut loc la 176 de mile marine de San Diego, a încheiat 84 de zile de activitate înregistrate în timpul zborului pe stația spațială Skylab.

Stația spațială Skylab a fost lansată pe 14 mai 1973 și a fost prima stație spațială americană ocupată de echipaj uman. Echipajul misiunii finale a fost format din comandantul Gerald P. Carr, pilotul William R. Pogue și specialistul în misiuni Edward G. Gibson. Această misiune a fost cea mai lungă misiune spațială până în acel moment, depășind recordul anterior de 59 de zile.

Skylab a fost un proiect ambițios al NASA, care a avut ca scop efectuarea de cercetări științifice extinse în spațiu. Stația a fost echipată cu laboratoare, locuințe și facilități pentru echipajul de pe orbită. În cele 84 de zile petrecute pe Skylab, echipajul a efectuat experimente în domeniile astrofizicii, biologiei, fizicii solare și altele.

Această misiune a fost deosebit de importantă, deoarece a fost ultima misiune cu echipaj uman pe Skylab. După aceasta, stația spațială a fost abandonată și a revenit în atmosfera Pământului, unde s-a dezintegrat în timpul reintrării. Cu toate acestea, experiența și cunoștințele acumulate pe Skylab au fost fundamentale pentru dezvoltarea programelor spațiale ulterioare, cum ar fi Stația Spațială Internațională.

Astăzi, echipajul misiunii finale de pe Skylab este considerat un grup de pionieri ai explorării spațiale. Contribuția lor la cercetarea științifică și la înțelegerea mediului spațial continuă să fie apreciată și recunoscută.

The crewmen of the third and final manned Skylab mission relax on the USS New Orleans, prime recovery ship for their mission, about an hour after their Command Module splashed down at 10:17 a.m. (CDT), Feb. 8, 1974. The splashdown, which occurred 176 statute miles from San Diego, ended 84 record-setting days of flight activity aboard the Skylab space station cluster in Earth orbit.Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro