Diplomatul șef al orașului Marea Britanie îndeamnă la dezvoltarea unor relații „constructive” cu China.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Construiți relații „constructive” cu China, îndeamnă diplomatul șef al orașului Marea Britanie – POLITICO

Construiți o relație constructivă cu China, îndeamnă șeful diplomației din Tokyo pe liderii britanici

Șeful diplomației din Tokyo a îndemnat liderii britanici să construiască o relație constructivă cu China, chiar dacă aceasta ar trebui să fie realizată prin cooperare și concurență. Toshimitsu Motegi, ministrul japonez al afacerilor externe, a spus că Marea Britanie va trebui să găsească un echilibru între asigurarea securității și a prosperității economice în relația sa cu Beijingul. El a mai spus că Japonia și Regatul Unit ar putea colabora în ceea ce privește relația cu China și în afacerile comerciale cu regiunile în curs de dezvoltare, cum ar fi Africa.

Într-un interviu acordat Politico, Motegi a spus că Marea Britanie ar trebui să-și întărească relația cu China prin dialog și cooperare, dar și prin abordarea fermă a chestiunilor de securitate și drepturile omului. El a mai spus că țările vor trebui să învețe să concureze în sectorul tehnologic, unde China a avut o creștere rapidă în ultimii ani.

Aceste comentarii vin în contextul tensiunilor din relația dintre Marea Britanie și China, care s-au acutizat în urma pandemiei de COVID-19 și a deciziei Londrei de a exclude gigantul de telecomunicații chinez Huawei din rețeaua 5G a țării. De asemenea, Marea Britanie a criticat recent China pentru încălcarea drepturilor omului în Hong Kong și pentru tratamentul minorității uigure din regiunea Xinjiang.

Motegi a spus că Japonia și Regatul Unit ar putea colabora în ceea ce privește relația cu China și în afacerile comerciale cu regiunile în curs de dezvoltare, cum ar fi Africa. El a mai spus că, deși Japonia și Marea Britanie sunt aliați tradiționali ai SUA, relațiile lor cu China ar trebui să fie gestionate de fiecare țară în parte.

Motegi se află în Marea Britanie pentru a discuta cu omologul său britanic, Dominic Raab, și cu reprezentanți ai Uniunii Europene despre o serie de probleme, printre care și Brexit-ul și pandemia de COVID-19.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro