Dialogul european: între apropiere și distanță

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Matei Vișniec vine la UVT! Înscrie-te acum dacă nu vrei să ratezi șansa de a participa la un dialog de excepție, pe teme de actualitate

Matei Vișniec, unul dintre cei mai renumiți autori români, va susține o conferință la Universitatea de Vest din Timișoara pe data de 4 iunie. Evenimentul, intitulat „Europa Est-Vest: atât de aproape și atât de departe”, promite să aducă în prim-plan discuții despre viitorul european și relațiile dintre regiunile Est și Vest.

Cu o carieră impresionantă în domeniul literaturii, Matei Vișniec este cunoscut pentru angajamentul său în promovarea valorilor culturale și umane. Opera sa, apreciată la nivel internațional, oferă o perspectivă inedită asupra lumii contemporane și reușește să provoace publicul la reflexie.

Evenimentul va fi moderat de către Mircea Mihăieș și se anunță a fi o seară de dialog și dezbateri intense. Participanții vor avea ocazia să discute cu autorul și moderatorul, să își exprime opiniile și să exploreze teme de actualitate legate de identitatea și destinul european.

Conferința se dorește a fi un punct de pornire pentru o mai bună înțelegere a relațiilor dintre Est și Vest, oferind publicului o perspectivă nouă asupra tensiunilor și sinergiilor existente în Europa contemporană.

Pentru a participa la eveniment, cei interesați trebuie să se înscrie online. Așadar, nu ratați ocazia de a lua parte la această discuție cu unul dintre cei mai influenți autori contemporani și de a aduce contribuția voastră la dezbaterile despre viitorul Europei.

Sursa: www.sursadevest.ro

Autorul Matei Vișniec vine la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru un dialog de actualitate, menit să atragă atenția asupra viitorului european.

Conferința intitulată „Europa Est-Vest: atât de aproape și atât de departe” va avea loc pe data de 4 iunie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 18:00, unde este așteptat și publicul timișorean.

Un autor precum Matei Vișniec nu are nevoie de foarte multe introduceri. Poet, dramaturg, jurnalist și romancier, el este un om care a crezut mereu în forța cuvântului și în rezistența culturală. Opera sa, recunoscută internațional, reflectă un angajament profund față de valorile culturale și umane, oferindu-ne perspective inedite asupra lumii contemporane.

Se prevede o seară de excepție, în care publicul va intra în dialog cu Matei Vișniec și cu moderatorul conferinței, Mircea Mihăieș. Se anunță o discuție între oameni curajoși, cărora nu le e frică să înfrunte contradicțiile pentru a ajunge la adevăr.

Dezbaterea va aborda teme de actualitate și va explora tensiunile și sinergiile dintre Europa de Est și Europa de Vest, oferind ocazia de a reflecta asupra identității și destinului european.

Pentru a participa, cei interesați trebuie să se înscrie AICI.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro