Dezgroparea cadavrului unei femei, trei ani de la decesul suspect de COVID

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Caz uluitor post-pandemie! Cadavrul unei profesoare a fost deshumat, pentru că familia vrea să afle dacă decesul a fost cauzat de COVID-19

Familia unei femei din Arad a reușit să obțină dezgroparea cadavrului acesteia, la trei ani de la decesul său, pus inițial pe seama infectării cu coronavirus. Ileana Sîrbu, o fostă profesoară de matematică, a murit pe data de 16 decembrie 2020 în spital, după ce fusese internată pentru o afecțiune considerată ușoară de către familie.

La scurt timp după internare, medicii au anunțat rudele că femeia de 75 de ani este infectată cu coronavirus și că starea ei de sănătate se înrăutățește, fiind necesară intubarea. Ileana Sîrbu a încetat din viață și a fost înmormântată într-un sicriu sigilat, conform protocoalelor impuse de pandemie.

Cu toate acestea, familia a privit cu scepticism diagnosticul de infectare cu COVID-19, întrucât documentele medicale nu atestau prezența simptomelor specifice acestei boli. Femeia nu avea febră, avea o saturație normală a oxigenului în sânge, puls și tensiune bune și un nivel normal al leucocitelor.

Rudele suspectează că testul de COVID-19 ar fi putut fi fie eronat, fie falsificat, iar Ileana Sîrbu ar fi primit un tratament medical necorespunzător. Drept urmare, familia a cerut deshumarea și reexaminarea cazului. Deși solicitarea a fost respinsă inițial de procurori timp de aproape trei ani, familia nu a renunțat și, în cele din urmă, a obținut acordul pentru dezgroparea cadavrului.

Astăzi, sicriul a fost dezgropat, iar medicii au prelevat probe biologice pentru a fi analizate. Apoi, rudele au organizat o slujbă de înmormântare.

Această situație ridică întrebări cu privire la diagnosticul și tratamentul pacienților în timpul pandemiei. Este important să se asigure că testele de COVID-19 sunt precise și că pacienții primesc tratamentul adecvat în funcție de rezultatele acestora. De asemenea, este esențial ca autoritățile să fie deschise la investigarea cazurilor în care există suspiciuni de erori medicale sau falsificări.

Familia Ileanei Sîrbu speră ca această deshumare să ofere răspunsuri și clarificări privind cauza reală a decesului acesteia. Este un moment dureros pentru ei, dar și o oportunitate de a aduce în atenție importanța transparenței și responsabilității în sistemul medical.

Așadar, acest caz ar trebui să fie un punct de plecare pentru o analiză mai amănunțită a modului în care sunt gestionate și raportate cazurile de COVID-19, precum și a procedurilor de diagnostic și tratament în timpul pandemiei.

Sursa: www.sursadevest.ro

La trei ani de la decesul pus de medici pe seama infectării cu coronavirus, cadavrul unei femei a fost astăzi dezgopat.

Este vorba despre o fostă profesoară de matematică din Arad, Ileana Sîrbu, care a murit pe data de 16 decembrie 2020 în spital, unde a fost internată pentru o afecţiune uşoară, spune familia.

La scurt timp, medicii au anunţat rudele că femeia, în vâstă de 75 de ani, are coronavirus, iar starea ei s-a agravat, fiind necesară intubarea.

Ulterior, Ileana Sîrbu a încetat din viaţă şi a fost înmormântată într-un sicriu sigilat, conform protocolului din pandemie.

Familia a privit cu scepticistm diagnosticul, încă de la început în contextul în care, documentele medicale nu arată că ar fi avut simptomele provocate de infecţia cu COVID.

Nu avea febră, avea o saturaţie de oxigen de 92%, puls şi tensiune bune şi un nivel normal al leucocitelor.

Rudele cred că testul de COVID a fost fie eronat fie falsificat, iar Ileana Sîrbu a primit un tratament medical necorespunzător, motiv pentru care a cerut deshumarea.

Timp de aproape trei ani, procurorii au respins solicitarea, dar familia nu a renunţat şi, în cele din urmă a primit acordul pentru dezhumare.

Astăzi, după ce sicriul a fost dezgropat, iar medicii au prelevat probe biologice, rudele au organizat o slujbă de înmormântare.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Mașină în flăcări pe DN 15D în zona localității Cănțălărești-FOTO

Trafic îngreunat în zona localității Cănțălărești

Un incident nefericit a avut loc în zona localității Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare, unde traficul a fost afectat...

Read More...

Evacuarea comunităților din Slănic, decizie pentru siguranța publică

În urma deciziilor luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, situația din localitatea Slănic...

Read More...
Space shuttle Atlantis arrives at Launch Pad 39B

Unirea programelor spatiale NASA: Lansarea misiunii STS-30

Pe 4 mai 1989, naveta spațială Atlantis a decolat în cea de-a treia sa misiune, STS-30, de la Centrul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro