Decizia de prelungire a arestului preventiv a fost desființată de Curtea de Apel Iași

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Judecător acuzat de eroare în decizia de prelungire a arestului preventiv in dosarul lui Buzatu. S-a făcut copy-paste din referatul DNA, iar acum măsura arestării se rejudecă

Decizia de prelungire a arestului preventiv în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost anulată de Curtea de Apel Iași. Motivul invocat pentru această decizie a fost o eroare în pronunțare. Cu toate acestea, Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la expirarea mandatului de arestare preventivă, care este programată pentru data de 23 noiembrie 2023.

Curtea de Apel Iași a desființat încheierea Tribunalului Vaslui din 15 noiembrie 2023, prin care fusese prelungit arestul preventiv al lui Dumitru Buzatu. Astfel, cererea DNA de prelungire a arestului preventiv va fi rejudecată la Tribunalul Vaslui. Cu toate acestea, este important de menționat că Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la data de 23 noiembrie 2023, când expiră mandatul de arestare preventivă.

Decizia Curții de Apel Iași aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui în pronunțarea privind prelungirea arestului preventiv. Există acuzații că judecătorul ar fi realizat un „copy-paste” din referatul DNA, fără să efectueze o analiză și o evaluare corespunzătoare a probelor și argumentelor prezentate. Această presupusă eroare ar fi condus la o decizie neadecvată și, implicit, la anularea prelungirii arestului preventiv.

Avocatul lui Dumitru Buzatu, Cristian Winzer, a dezvăluit motivele pentru care Curtea de Apel Iași a desființat încheierea Tribunalului Vaslui. Potrivit acestuia, decizia a fost motivată de faptul că incheierea de prelungire a arestului preventiv nu a fost suficient motivată și de faptul că judecătorul de la Tribunalul Vaslui a făcut un copy-paste din referatul DNA.

Această nouă controversă pune în lumină modul în care sunt luate deciziile în sistemul judiciar și ridică întrebări cu privire la corectitudinea procedurilor. Este esențial ca judecătorii să analizeze cu atenție și să evalueze în mod corespunzător probatoriul și argumentele prezentate înainte de a lua decizii importante în cazuri de corupție și alte infracțiuni grave.

Rejudecarea cererii de prelungire a arestului preventiv va oferi o nouă șansă de a analiza în detaliu probele și argumentele prezentate de DNA și de apărare. Este important ca acest proces să fie desfășurat în mod corect și imparțial, având în vedere gravitatea acuzațiilor care i se aduc lui Dumitru Buzatu.

În concluzie, anularea prelungirii arestului preventiv în dosarul lui Dumitru Buzatu aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui. Această decizie ridică îngrijorări cu privire la modul în care sunt luate deciziile în sistemul judiciar și subliniază importanța unei analize și evaluări corespunzătoare a probelor și argumentelor prezentate în fața instanței. Rejudecarea cererii de prelungire a arestului preventiv va fi o oportunitate de a clarifica această situație și de a asigura un proces corect și imparțial.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei, a fost lovit de o nouă controversă. Decizia de prelungire a arestului preventiv a fost desființată de Curtea de Apel Iași, pe motiv de eroare în pronunțare. Deși Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la expirarea mandatului de arestare preventivă, decizia instanței aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui.
Curtea de Apel Iași a anulat încheierea Tribunalului Vaslui din 15 noiembrie 2023, prin care fusese prelungit arestul preventiv al lui Dumitru Buzatu. Astfel, cererea DNA de prelungire a arestului preventiv va fi rejudecată la Tribunalul Vaslui. Cu toate acestea, este important de menționat că Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la data de 23 noiembrie 2023, când expiră mandatul de arestare preventivă, al cărui prelungire a fost anulată de Curtea de Apel Iași.
Decizia Curții de Apel Iași aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui în pronunțarea privind prelungirea arestului preventiv. Există acuzații că judecătorul ar fi realizat un „copy-paste” din referatul DNA, fără să efectueze o analiză și o evaluare corespunzătoare a probelor și argumentelor prezentate. Această presupusă eroare ar fi condus la o decizie neadecvată și, implicit, la anularea prelungirii arestului preventiv.

Iata minuta Curtii de Apel Iasi (dosar 2259/89/2023):

“In baza art. 425/1 alin.7 pct.2 lit. b) Cod procedura penala rap. la art. 204 Cod procedura penala si art.5 CEDO, admite contestatiile formulate de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi si inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) impotriva incheierii nr. 11/DLF pronuntate la data de 15.11.2023 de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui in dosarul penal nr. 2259/89/2023, incheiere pe care o desfiinteaza in integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Vaslui. In temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare efectuate pentru solutionarea contestatiilor formulate raman in sarcina statului. Definitiva. Solutionata in camera de consiliu si pronuntata astazi, 20.11.2023, prin punerea solutiei la dispozitia inculpatilor si procurorului, prin mijlocirea grefei instantei. Document: incheiere – masuri preventive (faza de UP) 251/2023 20.11.2023”.

Avocatul Cristian Winzer: “Tribunalul Vaslui a acceptat si confirmat ‘din pix’ cererea DNA”

Motivele pentru care Curtea de Apel Iasi a dispus desfiintarea incheierii Tribunalului Vaslui de prelungire a arestului preventiv fata de Dumitru Buzatu au fost dezvaluite de aparatorul acestuia, avocatul Cristian Winzer. Mai exact, Curtea de Apel Iasi a admis criticile lui Winzer atat in ceea ce priveste nemotivarea incheierii de prelungire a arestului preventiv fata de Dumitru Buzatu, cat si in ceea ce priveste copy-paste-ul facut de judecatorul de la Tribunalul Vaslui din referatul DNA, potrivit luju.ro

dezvaluirile avocatului Cristian Winzer aiciAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cocaine cartel collapses after final arrests in Spain

Dismantlarea cartelului de cocaina: operatiunea completa

Operațiunea coordonată la nivel internațional a vizat rețeaua criminală care coordona traficul de cocaină în cantități mari din Colombia,...

Read More...
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, Roy, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după...

Read More...
Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro