Conferința Națională a Societății Române de Medicină de Urgență și Catastrofă se desfășoară la Palatul Culturii din Iași în perioada 25-28 octombrie 2023, adunând sute de medici din întreaga țară.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Între 25 și 28 octombrie 2023, Palatul Culturii din Iași găzduiește a IX-a ediție a Conferinței Naționale a Societății Române de Medicină de Urgență și Catastrofă. Evenimentul reprezintă o ocazie deosebită pentru sute de medici din întreaga țară de a se întâlni și de a discuta problemele și provocările cu care se confruntă în specialitatea lor.

Această conferință este deosebit de importantă deoarece marchează împlinirea a 30 de ani de existență a specialității medicină de urgență în România. Această specialitate este vitală pentru sistemul de sănătate românesc, deoarece medicii de urgență sunt cei care răspund rapid și eficient în situații de urgență și catastrofe.

Tematica științifică a conferinței acoperă o gamă largă de subiecte importante pentru medicii de urgență. Printre acestea se numără resuscitarea cardiopulmonară, terapiile actuale din domeniul medicinei de urgență, evoluția specialității în ultimele trei decenii și implementarea ghidurilor în practica medicală de urgență. Astfel, medicii participanți vor avea oportunitatea de a se informa despre cele mai recente descoperiri și practici în domeniul lor de expertiză.

La eveniment s-au înscris peste 500 de medici primari, specialiști și rezidenți, atât din specialitatea de medicină de urgență, cât și din specialități conexe. De asemenea, conferința este deschisă și asistenților medicali care activează în zona medicinei de urgență. Această abordare interdisciplinară este esențială pentru o colaborare eficientă și o îngrijire de calitate în situațiile de urgență.

Printre personalitățile importante care au onorat conferința cu prezența lor se numără secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Dr, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Record personal pentru Stella Rutto în proba de 3000 metri obstacole, aproape de calificarea olimpică

Atleta Stella Rutto, reprezentanta clubului Dinamo, a obținut un Personal Best în proba de 3000 metri obstacole, la doar...

Read More...
[FOTO – VIDEO] Sportivii de la Voința Lugoj și-au demonstrat valoarea! Au cucerit tot la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting, de la Drobeta Turnu Severin

Judocanii de la A.C.S. Voința Lugoj triumfă la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting

Judocanii de la A.C.S. Voința Lugoj au obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național de Hand to Hand Fighting, desfășurat...

Read More...

Campionii Naționali U18 la Campionatele Naționale Individuale Outdoor U18

Campionii Naționali U18 au fost desemnați la Campionatele Naționale Individuale Outdoor U18, organizate de Florin Mergea Tennis Academy. Competiția...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro