Cladirea istorica de pe strada Brasov nr. 3, din cartierul Elisabetin, mutilata de modificari ilegale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv procesul impotriva proprietarilor unei cladiri istorice de pe strada Brasov nr. 3, din cartierul Elisabetin, care a fost mutilata de modificari ilegale la fatada si acoperis. Aceste lucrari ilegale au fost descoperite in iulie 2021 de echipele Primariei si ale Politiei Locale, care au constatat ca santierul nu avea autorizatie de construire.

„Fiecare nou caz castigat e o gura de oxigen in lupta pentru protejarea istoriei si a identitatii noastre de timisoreni. In ultimele decenii, administratia a asistat pasiva la asaltul asupra patrimoniului Timisoarei. Aceste vremuri au trecut. Luam masuri in fiecare caz punctual. De aceea am si creat portalul stopabuz, pentru ca timisorenii sa ne semnaleze atunci cand au informatii despre cazuri concrete privind patrimoniul orasului. E o lupta de durata, dar fiecare nou castig in instanta ne incurajeaza ca suntem pe drumul corect”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Persoana responsabila pentru comanda lucrarilor ilegale nu a obtinut autorizatia de construire inainte de a incepe santierul, invocand conditiile epidemiologice ca motiv pentru incalcarea legii. Politistii locali au aplicat o amenda maxima de 10.000 de lei, iar Primaria a cerut ca cladirea sa fie readusa la starea initiala pana la finalul lunii ianuarie 2022.

Primaria Timisoara a castigat procesul atat la Judecatoria Timisoara, cat si la Tribunalul Timis si asteapta in acest moment comunicarea sentintei pentru a lua masurile necesare pentru restabilirea starii initiale a imobilului. Cei care au informatii despre abuzuri cu terenuri si cladiri sunt incurajati sa completeze formularul de pe stopabuz.primariatm.ro.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Cladirea istorica de pe strada Brasov nr. 3, din cartierul Elisabetin, mutilata de modificari ilegale trebuie adusa la starea initiala. Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv procesul impotriva proprietarilor. Lucrarile ilegale s-au facut la fatada si acoperis.

Fiecare nou caz castigat e o gura de oxigen in lupta pentru protejarea istoriei si a identitatii noastre de timisoreni. In ultimele decenii, administratia a asistat pasiva la asaltul asupra patrimoniului Timisoarei. Aceste vremuri au trecut. Luam masuri in fiecare caz punctual. De aceea am si creat portalul stopabuz, pentru ca timisorenii sa ne semnaleze atunci cand au informatii despre cazuri concrete privind patrimoniul orasului. E o lupta de durata, dar fiecare nou castig in instanta ne incurajeaza ca suntem pe drumul corect”, spune primarul Dominic Fritz.

In iulie 2021, echipele Primariei si ale Politiei Locale au descoperit pe str. Brasov, nr. 3 un santier pentru care nu exista autorizatie de construire. Lucrarile ilegale au vizat fatada si acoperisul, unde au fost adaugate elemente de tinichigerie nespecifice cladirii istorice.

Politistii locali au aplicat amenda maxima de 10.000 de lei si au cerut ca respectiva cladire istorica sa fie adusa la starea initiala pana la finalul lunii ianuarie 2022. Deoarece termenul nu a fost respectat, Primaria Timisoara a mers in instanta pentru a proteja patrimoniul istoric al orasului.

Persoana care a comandat lucrarile nu a facut demersuri pentru a obtine autorizatia de construire inainte sa inceapa santierul. In schimb, a invocat conditiile epidemiologice ca motiv pentru care a demarat lucrarile fara sa respecte conditiile cerute prin lege.

Primaria Timisoara a castigat procesul atat la Judecatoria Timisoara, cat si la Tribunalul Timis si asteapta in acest moment comunicarea sentintei, pentru a incepe pasii urmatori pentru ca imobilul sa revina la starea initiala. 

Cei care au cazuri concrete privind abuzurile cu terenuri si cladiri sunt inivitati sa completeze formularul de pe stopabuz.primariatm.ro. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

informare privind rezultatele obținute în primul semestru al anului 2024 – incomod-media.ro

Avansuri în asigurările de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a acționat în primul semestru al anului 2024 pentru a lărgi accesul...

Read More...
Răfuială între doi țigani, la un festival din județul Timiș! Cei doi și-au reglat conturile, în fața a sute de oameni

Scandal la Festivalul Berii din Lugoj

Un scandal de proporții a avut loc aseară la Festivalul Berii din Lugoj, unde doi bărbați, membri a două...

Read More...

Zelenski îl felicită pe Trump prin telefon și este de acord cu o „întâlnire personală”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că a vorbit cu candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump, și că a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro