“Caută soluții” – Județul Timiș se îndreaptă spre titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Caută soluții! Județul Timiș ar putea fi declarat Regiune Gastronomică Europeană – Redeșteptarea

Județul Timiș ar putea fi declarat Regiune Gastronomică Europeană în 2027, conform informațiilor furnizate de Asociația Horetim și mai mulți consilieri județeni. Aceștia au format un grup de lucru cu scopul de a dezvolta soluții și de a obține susținere pentru depunerea candidaturii.

Acest demers ar avea un impact semnificativ asupra economiei locale, reprezentând un sprijin deosebit pentru sectorul ospitalității, micii antreprenori și producătorii locali. Ar presupune alocarea unor milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de profil, depășind astfel barierele actuale.

Prin obținerea statutului de Regiune Gastronomică Europeană, județul Timiș ar putea promova la nivel european și chiar mondial bogățiile gastronomice locale, pregătite cu măiestrie de bucătari talentați. Diversitatea culturală și armonia în care conviețuiesc diferitele minorități etnice din Banat ar putea face ca această regiune să fie comparată cu o mică Europă.

Până în prezent, în 2019, județul Sibiu a fost desemnat ca o astfel de Regiune Gastronomică Europeană. Titlul a fost obținut în urma faptului că municipiul a fost Capitală Europeană a Culturii în anul 2007.

Acest pas în dezvoltarea industriei gastronomice poate aduce un flux turistic semnificativ în județul Timiș și poate îmbunătăți în mod susținut economia locală. Aceasta poate contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii turistice.

Astfel de inițiative demonstrează că România are potențialul de a se evidenția și valorifica gastronomia tradițională prin promovarea unui patrimoniu cultural bogat, devenind o destinație de top pentru pasionații de călătorii și gastronomie, nu doar la nivel național, ci și într-un cadru european și global.

Să sperăm că grupul de lucru format și demersurile întreprinse vor determina succesul candidaturii pentru ca Timișul să devină o Regiune Gastronomică Europeană în viitorul apropiat, consolidate fiind eforturile de a aduce în prim plan unicitatea hranei tradiționale și cercetarea și protejarea unor produse specifice regiunii.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro
Caută soluții! Județul Timiș ar putea fi declarat Regiune Gastronomică Europeană – Redeșteptarea


Județul Timiș ar putea fi declarat Regiune Gastronomică Europeană în 2027.

Asociația Horetim și mai mulți consilieri județeni au format un grup de lucru care să genereze soluțiile și să găsească susținere pentru depunerea candidaturii.

”Am decis, împreună cu reprezentanții industriei os­pi­talității de la noi, să formăm un grup de lucru care să găsească aplicat, soluțiile pentru susținerea acestei candidaturi. Să obținem finanțarea, să obținem sprijinul ad­mi­nis­tra­ției județene și să facem pașii concreți înspre formalizarea aplicației. Ar însemna un sprijin extraordinar pentru întreg județul și pentru micii antreprenori din domeniu. Și pentru producătorii locali se alocă milioane de euro necesari dezvoltării infrastructurii de profil. Am putea să promovăm la nivel european și, îndrăznesc să spun, chiar mondial bunătățile pe care știm să le preparăm de la bunicii și străbunicii noștri, de la mino­ritățile etnice din Banat, alături de care trăim de atât de mult timp în armonie, ca într-o mică Europă.”, au transmis inițiatorii.

În 2019, și județul Sibiu a fost desemnat Regiune Gastronomică Europeană, asta, după ce municipiul a fost Capitală Europeană a Culturii în anul 2007.Politică de confidențialitate & CookiesAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro