Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Sprijin pentru bătrânii și familiile care nu au avut niciodată lumină

Asociația Energia Inteligentă a organizat la Vaslui un curs privind eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050. Scopul acestui curs este să promoveze eficiența energetică și comportamentul responsabil în ceea ce privește alegerea echipamentelor și mașinilor pe care le folosim în viața de zi cu zi.

Echipa de implementare a proiectului se bazează pe implicarea activă a comunităților și companiilor din județ, care au un rol semnificativ în procesul de tranziție către un viitor sustenabil. Prefectul Daniel Onofrei a subliniat importanța sensibilizării, informării și educării pentru a adopta comportamente responsabile care să conducă la eficientizarea consumului de energie și realizarea de economii pe termen lung. El a afirmat că fiecare dintre noi poate contribui la această schimbare prin alegeri conștiente și responsabile în ceea ce privește modul în care utilizăm energia. Eficiența energetică a clădirilor și comportamentul responsabil al oamenilor în ceea ce privește alegerile echipamentelor și mașinilor pe care le folosesc sunt cruciale în această ecuație. Comunitățile și companiile au un rol cheie în procesul de tranziție către un viitor mai sustenabil.

Reprezentanții Asociației Energia Inteligentă sunt interesați să ajute și persoanele care nu beneficiază de energie electrică. Prefectul Daniel Onofrei a menționat că Asociația intenționează să vină în sprijinul persoanelor din cătunele izolate, bătrâni singuri și familii fără acces la electricitate. S-a stabilit că li se va furniza acestor familii o situație exactă a caselor care nu au fost niciodată electrificate, astfel încât acestea să beneficieze de sprijin.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, a anunțat că instituția sa va susține inițiativa Asociației Energia Inteligentă. El a apreciat efortul depus de reprezentanții Asociației pentru a veni în sprijinul bătrânilor singuri și familiilor care încă nu au acces la electricitate și a declarat că vor susține acest proiect pentru a obține rezultatele scontate.

Prin acest proiect, vor fi organizate cursuri prin care se vor disemina cunoștințe avansate în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice și creșterii gradului de conștientizare a nevoii de energie curată. Este important ca oamenii să fie informați și educați în acest sens, astfel încât să poată lua decizii responsabile și să contribuie la reducerea consumului de energie și la protejarea mediului înconjurător.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Asociația Energia Inteligentă a organizat la Vaslui un curs privind „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”. Cursul are ca obiectiv promovarea eficienței energetice și a comportamentului responsabil al oamenilor în ceea ce privește alegerea echipamentelor și mașinilor pe care le folosesc zi de zi.
Echipa de implementare a proiectului mizează pe implicarea activă a comunităților și companiilor din județ, care au un rol semnificativ în procesul de tranziție către un viitor sustenabil. Prezent la eveniment prefectul Daniel Onofrei a declarat că trebuie să fim sensibilizați, informați și educați pentru a adopta comportamente responsabile, care să ne ajute să eficientizăm consumul de energie și să realizăm economii importante pe termen lung. “Fiecare dintre noi poate contribui la această schimbare, prin alegeri conștiente și responsabile în ceea ce privește modul în care utilizăm energia. Eficiența energetică a clădirilor și comportamentul responsabil al oamenilor în ceea ce privește alegerile echipamentelor și mașinilor pe care le folosesc sunt cruciale în această ecuație. Comunitățile și companiile au un rol cheie în acest proces de tranziție către un viitor mai sustenabil”, a declarat prefectul.

Potrivit acestuia, reprezentanții Asociației Energia Inteligentă, sunt interesați să ajute și persoanele care nu beneficiază deloc de energie. “Reprezentanții Asociației Energia Inteligentă și-au manifestat intenția de a veni în sprijinul persoanelor din cătunele izolate, bătrâni singuri și familii fără acces la electricitate. Am stabilit să le punem la dispoziție o situație exactă cu aceste case care nu au fost niciodată electrificate, astfel încât respectivele familii să beneficieze de sprijin”, a mai spus Daniel Onofrei.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan susține că și instituția sa va susține inițiativa. “Apreciem efortul depus de reprezentanții Asociației Energia Inteligentă pentru a veni în sprijinul bătrânilor singuri și familiilor care încă nu au acces la electricitate și vom susține acest proiect pentru a avea rezultatele scontate”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Prin acest proiect vor fi organizate cursuri prin care vor fi diseminate să aducă cunoștințe avansate în domeniul energiei regenerabile, eficiență energetică și creșterea gradului de conștientizare pentru nevoie de energie curată.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro