Anamaria Gavrilă: Popescu Virgil trebuie demis de urgență!

BY: stiridinromania.ro In Comunicate, STIRILE ZILEI
anamariagavrila virgilpopescu            Domnule Iohannis, câți oameni trebuie să moară pentru ca Popescu Virgil să fie demis de la Ministerul Energiei? Acest ministru se comportă ca un agent de vânzări al bunurilor statului. Nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului. Cariera de cărbune Jilț de la Complexul Energetic Oltenia sunt în subordinea Ministerului Energiei. Asigurarea condițiilor decente de muncă sunt în responsabilitatea ministerului și a lui Popescu Virgil!

            Tragedia de la cariera Jilț, din Gorj, ne-a aratat, din nou, fața hidoasă a politicienilor care ne conduc. Trei oameni și-au pierdut viețile, trei familii au fost nenorocite. Ca într-un scenariu previzibil, Popescu Virgil a ieșit în față, vrând să ne arate că i-a pedepsit pe „vinovați”. A demis trei directori, dar nu dintre cei numiți politic. Popescu știe că, după câteva zile, subiectul va dispărea de pe agenda publică, iar el își va vedea, în continuare, de afacerile din enerie. Este același ministru care i-a ignorat pe minerii de la Petrila, în februarie 2020, când s-au blocat în subteran, cerându-și drepturile salariale. Nu a mai existat niciun alt moment în istoria mineritului din Valea Jiului ca minerii să stea în subteran o săptămână, fără ca nimeni din Ministerul Energiei să intre în dialog cu ei.

            Despre dezastrul de la cariera de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) se știa. Se știa că muncitorii sunt transportați cu mașini de marfă, vechi și defectuoase. Am văzut oameni cărați cu excavatorul, în cupă, prin mlaștina de pe drumul către mină. Am văzut condițiile inumane în care muncesc acești oameni. Și după accidentul tragic care a curmat vieți omenești, minerii sunt cărați, în continuare, cu aceleași camioane.

            Condițiile în care muncesc minerii ne amintesc de lagărele de concentrare, în care erau trimiși oponenții politici, nicidecum de vreun șantier minier. Și nu exagerez când afirm aceste lucruri! Da, noi românii suntem oponenții bandiților de la guvernare. Suntem captivi acestui regim, care nu are alt scop, decât spolierea României.

            CEO plătește milioane de lei firmelor care asigură transportul minerilor către locul de muncă! Doar în ultimii doi ani, compania s-a angajat să plătească 2,5 milioane de lei firmelor de transport. Cel mai grav lucru este că drumul unde s-a răsturnat camionul apare în acte ca „drum pietruit”. Vreau să subliniez acest lucru: DRUMUL APARE ÎN ACTE CA FIIND PIETRUIT. S-au plătit bani pentru aceste lucrări, iar frauda a fost descoperită de Corpul de Control al Guvernului, în anii trecuți. La CEO e hoție ca-n codru. Acoliții de partid se îmbogățesc pe viețile și sănătatea minerilor!

            Nu doar minerii din Gorj sunt nevoiți să-și riște viețile pentru a-și câștiga existența. În aceeași situație sunt și minerii din Valea Jiului, care intră în subteran fără echipamente de siguranță. În ultimii doi ani, minerii din județul Hunedoara nu au primit bani pentru plasă, stâlpi și alte materiale necesare în galeriile subterane.

            Soarta CEO a fost pecetluită. Compania energetică va fi făcută cadou austriecilor de la OMV. Popescu Virgil a aranjat, deja, afacerea – un nou tun dat statului român și, implicit, românilor. 

Pe Popescu Virgil nu-l interesează ce se întâmplă la companiile din subordinea ministerului. Nu-l interesează câți bani plătesc românii pe facturi. Popescu Virgil este omul corporațiilor care vor să captureze și ultimele rămășițe de suveranitate energetică a României.

            Oare ce jafuri mai trebuie să pună la cale Popescu Virgil? Ce sarcini i s-au mai încredințat de către stăpânii lui de la Viena? Cât timp va mai fi ținut la conducerea ministerului? Nu are nimeni suficient curaj să-l demită?

Îi solicit domnului premier Nicolae Ciucă demiterea acestui ministru nociv, care a acționat împotriva intereselor României! Domnule premier, păstrându-l pe acest ministru în Guvern vă faceți responsabil de dezastrul energetic din România, pe care Popescu Virgil îl execută „PAS CU PAS”.


Comunicat de presa transmis de Deputat Anamaria Gavrilă – 19.01.2023
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială…

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială

Read More...

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germa…

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germania, pentru returul cu

Read More...

Ziua I a conferintei internationale despre „Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX” ne-a oferit prelegeri remarcabile…

Ziua I a conferintei internationale despre "Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX" ne-a oferit prelegeri remarcabile care ne-au

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro