“Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia: Promovând dezvoltarea durabilă în regiune”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

invită autoritățile publice locale din Oltenia și instituțiile publice responsabile cu infrastructura educațională să participe la apelul de proiecte din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia, care se desfășoară până la data de 27 ianuarie 2024, ora 12:00.

Prin intermediul acestui program, se vor investi peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământul primar și secundar. Fondurile vor fi utilizate pentru lucrări de reabilitare, construire, modernizare, extindere și/sau dotare.

Este important de menționat că pot depune proiecte atât autoritățile publice locale din Oltenia, cât și instituțiile publice care au în administrare infrastructură educațională sau parteneriate între acestea. Astfel, se asigură o colaborare eficientă pentru dezvoltarea sistemului educațional în regiune.

Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 100.000 euro, iar la stabilirea valorii maxime se va ține cont de încadrarea în paritatea de 7.700 euro per participant direct la procesul educațional. Aceasta se referă la numărul de elevi încadrați în respectiva unitate de învățământ.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a elaborat un Ghid al Solicitantului, care poate fi consultat pe site-ul oficial al programului. Acesta oferă informații detaliate referitoare la criteriile de eligibilitate, documentele necesare, etapele de implementare și alte aspecte importante.

Investițiile în educație sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei societăți moderne și incluzive. Prin intermediul acestui program, se dorește îmbunătățirea condițiilor de învățare și crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea abilităților și cunoștințelor elevilor.

Astfel, prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare, se asigură un mediu sigur și confortabil pentru elevi și cadrele didactice. De asemenea, construirea de noi unități de învățământ și dotarea acestora cu echipamente moderne contribuie la creșterea calității actului educațional.

Investițiile în educație sunt esențiale pentru formarea viitoarelor generații și pentru dezvoltarea unei societăți prospere. Prin intermediul fondurilor europene și a programelor regionale, se oferă șansa de a crea un sistem educațional performant, care să răspundă nevoilor actuale și să pregătească elevii pentru provocările viitorului.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Susținem investițiile în #educație! Vă reamintim că apelul de proiecte din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia este deschis până la 27 ianuarie 2024, ora 12:00! Investim peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământul primar și secundar, prin lucrări de reabilitare, construire, modernizare, extindere și/sau dotare. Pot depune proiecte autorități publice locale din #Oltenia, instituții publice care au în administrare infrastructură educațională sau parteneriate între acestea. Valoarea eligibilă a unui proiect:
minimum 100.000 euro;
la stabilirea valorii maxime, se va avea în vedere încadrarea în paritatea 7.700 euro per participant direct la procesul educaţional, respectiv elevi încadraţi în respectiva unitate de învățământ. Ghidul Solicitantului poate fi consultat aici: https://pr2021-2027.adroltenia.ro/prioritatea-6-educatie-moderna-si-incluziva_____/ #ADRSVOltenia #DezvoltămOltenia #PRSVOltenia #RegioSudVest #învățământ #școli #infrastructură #finanțări #investiții #fondurieuropene #fondurinerambursabile

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest OlteniaAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro