Activități de infrastructură rutieră în perioada 6-10 noiembrie 2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Serviciile medicale de prevenție pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani – incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunțat că în perioada 6-10 noiembrie 2023, vor avea loc mai multe activități de infrastructură rutieră în județ. Acestea vor fi desfășurate de societățile comerciale de profil și vizează protejarea corpului și platformei drumului, întreținerea îmbrăcămintei asfaltice, întreținerea podurilor, pasajelor și podețelor, precum și siguranța circulației.

Printre activitățile planificate se numără protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702H la Morteni, pe DJ 702B la Mănești și pe DJ 711A la Răcari. De asemenea, se va realiza întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 711A Cojasca – Săbiești și se vor efectua lucrări de întreținere a podurilor, pasajelor și podețelor pe mai multe drumuri județene.

De menționat că circulația publică pe podul peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, este restricționată. Astfel, autovehiculele cu masa mai mare de 20 de tone nu au acces și viteza este limitată la 30 km/oră. De asemenea, circulația pe banda amonte a podului este interzisă.

Pentru a evita această restricție, există variante ocolitoare precum ruta Dragomirești – Gheboieni – Tătărani – Decindeni sau ruta Dragomirești – Târgoviște – Lucieni – Decindeni.

De asemenea, circulația rutieră pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, km 10+736, în Scheiu de Sus, este închisă temporar.

În plus, pe DJ 714, între Cabana Bolboci și Cheile Coteanu, circulația rutieră a fost închisă pentru a permite lucrările de modernizare a traseului. O variantă ocolitoare este traseul DC 148 Zănoaga – malul stâng al Lacului Bolboci – Cheile Coteanu.

De asemenea, se recomandă participanților la trafic să reducă viteza și să circule cu atenție în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificația “drum cu denivelări”. Deplasările pe traseele montane ar trebui realizate cu autovehicule echipate corespunzător, iar atenția să fie acordată zonelor cu drum îngustat, alunecări de teren și posibile dislocări ale anrocamentelor.

Pentru informații suplimentare despre starea drumurilor județene, participanții la trafic pot contacta Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Tehnică, la numărul de telefon 0245.207.625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Aceste lucrări de infrastructură rutieră sunt importante pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranță pe drumurile județene. Cu toate acestea, restricțiile temporare pot provoca disconfort participanților la trafic, motiv pentru care se recomandă respectarea semnificației indicatoarelor rutiere și adaptarea vitezei la condițiile de drum.

Sursa: incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 6 – 10 noiembrie 2023, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702H, la Morteni
2. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702B, la Mănești
3. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 711A, la Răcari
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 711A Cojasca – Săbiești
5. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 702L la Scheiu de Sus, punct Valea Prodilei
6. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița
7. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 714 pod Cheile Tătarului
8. Covor bituminos DJ 702A Drăgăești – Potocelu, km 4+000-8+100
9. Covor bituminos DJ 702E Găești – Arsuri
10. Covor bituminos DJ 716 Priboiu – Lăculețe, L= 1,5 km – acostament
11. Covor bituminos DJ 722 Cazaci – Nucet – acostament
12. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
13. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572- 6+384, L= 5,812 km
14. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județul Dâmbovița
15. Reabilitare DJ 712 A Runcu – Râu Alb
16. Pod de legătură între DJ 714 și Camping Zănoaga
17. Pod pe DJ 711 E, km 3+680 peste Râul Ialomița, la Ibrianu
18. Lucrări în primă urgență pentru rectificare și reprofilare albie în zona podului peste râul Dâmbovița, pe DJ 702D, km 11+647

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Circulația publică pe podul pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, km 11+647, este restricționată:
– Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 20 tone este interzis
– Viteza este limitată la 30 km/oră
– Circulația pe banda amonte a podului peste râul Dâmbovița este interzisă

Variante ocolitoare:
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Gheboieni (DN 72A – intersecție cu DJ 702M) – Tătărani (DJ 720M – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B – intersecție DJ 702D); (DN 72A – DJ 720M – DJ 702B)
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Târgoviște (DN 72A – intersecție cu DN72) – Lucieni (DN – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B intersecție – DJ 702D); (DN 72A – DN72 – DJ 702B)

2. Circulația rutieră pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, km 10+736, Scheiu de Sus, este închisă.

3. Pe podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106 – platoul Padina, punctul ,,Diana” (Casa Justin), circulația vehiculelor cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie este restricționată; pentru acestea, există o variantă provizorie de circulație.

4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.

5. Circulaţia publică pe podul peste râul Argeş, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

6. Circulația rutieră pe DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Cheile Coteanu, a fost închisă pentru a se putea executa lucrări de modernizare a traseului. Varianta ocolitoare este traseul DC 148 Zănoaga – malul stâng al Lacului Bolboci – Cheile Coteanu.

7. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sectorul Fierbinți
DJ 702A Mănești – Potocelu
DJ 720A Gheboaia – Finta
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu

Recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va reduce viteza și se va circula cu atenţie mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”; viteza trebuie adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde o atenţie sporită zonelor cu drum îngustat, zonelor cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, în legătură cu condițiile meteorologice din zonă în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se va respecta, cu strictețe, semnificația indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare despre situaţia sectoarelor mai sus-amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel. 0245.207.625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core Introducere Trunchiul reprezintă baza corpului uman și este esențial pentru menținerea...

Read More...

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice Vikingii au fost cunoscuți drept războinicii neînfricați ai Europei medievale, dar puțini...

Read More...

Controversele teoriei neutralității în biologia evoluționistă: dezbateri asupra rolului mutațiilor neutre în evoluție

În ultimii ani, teoria neutralității în biologia evoluționistă a stârnit numeroase controverse și dezbateri aprinse în rândul cercetătorilor. Această...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro